Skrytý provoz ?

V položce "přeneseno kB včera" (Administrace, Informace o vašem účtu) je uvedeno 508 kB. Přitom podle google analytics a statcounter tam nebyl žádnej provoz. Proč tam je tedy 508 kB ?
GA ani žádná třetí strana nemá šanci změřit veškerý provoz -- například HTTP požadavek na obrázek žádné "upozornění" do statistik nepošle.

(Pokud mému zjednodušenému vysvětlení nerozumíš, podívej se, jak GA vlastně fungují.. ;)
Myslím že to chápu. Mohl jsem napsat, že je tam jen text, žádnej obrázek apod tam není (kromě reklamy).

index.php má 37 kB, CSS soubor má zanedbatelnou velikost. Až doposud "přeneseno kB včera" odpovídalo počtu návštěv. 508 kB a žádná návštěva je výraznej nepoměr.

Dnešní statistika:
zobrazených bannerů včera 1
přeneseno kB včera 39

g. analytics, statcounter: 0 návštěv
Je třeba si pamatovat, že externí počítadla nedokážou zachytit vše. Proto se nelze na ně plně spolehnout.
Jejich princip spočívá v tom, že se to jejich počítadlo musí načíst, aby se návštěva zapsala. Jenže toto počítadlo je externí prvek, který se musí volat samostatně bez ohledu na samotnou stránku. Stejně jako obrázek. Jenže ne všichni návštěvníci projdou tím "externím" počítadlem. Pak se taková návštěva nezapíše. To může nastat v případech, kdy se načte jen obrázek nebo stránka, kde žádné počítadlo není, nebo má prohlížeč vypnutý javascript nebo prostě neumí načítat externí prvky (načte stránku, ale už ne obrázky, js, i to počítadlo).

Jediným spolehlivým měřičem je interní záznam, kde web server loguje veškerý provoz. Každý požadavek na server je zaznamenán. To jest i jen obrázek. Proto většinou vykazuje vyšší hodnotu než externí počítadla. Server zaznamenal i to, co počítadlo ne.
Dik za inteligentni a prinosnou odpoved. Asi to bude tim vypnutym JS.

Na jinych strankach pouzivam php funkce pro zjisteni IP adresy a vlastnosti prohlizece a ukazuje to vic nez externi pocitadla, napr. (ro)boty.
Teď mě napadlo, že existuje ještě jedna věc, která to zásadně ovlivňuje. A může být tím hlavním hříšníkem.

Dnešní prohlížeče podporuji různé rozšíření, mezi kterými je nejčastěji AdBlock pro blokování reklamy ;) Ovšem mezi oblíbené jsou i rozšíření zabraňující šmírování. Mezi takovými je i Google Analytics. Tudíž kdo má toto rozšíření, tak ten GA skript zablokuje a tudíž takového paranoika do návštěv nezapíše :)
Dík :-)

Napsal jsem si vlastní počítadlo a nejvíc skrytých návštěv je z Číny a Koreje. Sem tam googlebot.