Hacknutý web?

Dobrý den,
dnes jsem přes web přístup editoval defaultní "index" soubor na sokol-viska.webzdarma.cz. Nejprve úspěšně - změny se po kliknutí na "Save" promítly na web. Po pauze před další editací se mi zobrazila stránka pro znovuzadání jména a hesla, takže jsem tak učinil a znovu si soubor otevřel v editačním režimu. Po zadání "Save" se však následně místo webu zobrazila reklama na počítačovou hru. Tj. obsah, který dosud byl v souboru "index" o velikosti desítek kB, má najednou pouze 5kb, což je právě ta zmiňovaná reklama. Nevím jakým způsobem se to mohlo stát a nerad bych nějak přišel i o další soubory. Raději jsem zatím nic nedělal a chtěl bych poprosit o odpověď z vašeho pohledu!
Děkuji
Odpověď z mého pohledu je jednoduchá a je zde neustále omílaná. Nepoužívej Správce, ale místo něho nahrávej soubory pomocí FTP. Je to bezpečnější i pohodlnější. Zároveň si přitom udržuješ originály u sebe, takže při poškození webu je snadno nahraješ znovu.
OK.

Updatuji cca jednou za měsíc a myslím, že jsem z FTP přešel proto, že mám nějak dynamicky přidělovanou IP adresu a většinou ta, kterou jsem měl zrovna přidělenou, byla zablokovaná. Ale určitě je lepší si chvíli počkat na odblokování než mít stránky přemazané cizím obsahem a zjišťovat co všechno od poslední zálohy musí člověk napsat znovu...

Díky a pokud je nějaké jednoduché vysvětlení či odkaz na vysvětlení toho, co se vlastně stalo, rád si to přečtu a poučím se. (Zkusil jsem podle nadpisů projít letošní forum podpory a kromě pobídek k používání FTP jsem tam k téhle věci nic nenašel, ale podrobně jsem se nedíval, takže případně prosím o odkaz.)

Martin