wz.cz je před zrušením?

no aspon to tak vypadá.. neustále výpadky, včera sem na web od kamaráda kde mě pověřil abych ho vylepšil nainstaloval jeden RS (schválně sem vybral ne moc náročný RS, ty známé jako Joomla, WP nebo drupal jsem se sem ani odvážil kopírovat.. natož instalovat a provozovat :D:D ) ..ale dneska sem to musel smazat, protože se to nedalo používat! .. takže WZ.cz je už leda pro JEN pro statické stránky, cokoliv s datábází je tady nepouživelné (ale budte v klidu IC.cz a Hostuju.cz jsou na tom stejně.. holt je to zdarma a zasekané)..

Co takhle pár změn? ..
v první řadě (já vím že tu už je hodně registrací) projít si (případně nabrat pár moderátorů navíc kteří by pomohli, asi by to byla práce bez nároků na honorář, ale to se dá pochopit) pročistit registrované stránky, smazat hned prázdné domény, weby o které se majitel nestará taky smazat.. při jednom i weby které generují obrovské zatížení tak jim doporučit přechod na placený hosting
- uzavřít registraci- každý by při registraci musel napsat i popis svého webu a podle toho by mu vyla povolena/zakázána registrace domény..
(aspon by jste měli kontrolu nad tím, co tu jsou za weby)
- kromě FREE tarifu zavést ještě VIP tarif s lepšími parametry

chtělo by aby se majitelé tohodle serveru zamysleli, jinak to tu brzo chcípne :/ ..
P.S. proč stále nikoho nenapadlo napojit zdejší maily ke každé doméně na Google Apps nebo WindowsLive (domains.live.com) ?

Snad tohle téma admin nezcenzuruje a rozvine se tu diskuze :-)
<HTML><em> wz.cz je před zrušením?</em><br>
Trochu silná slova ne?

<em>cokoliv s datábází je tady nepouživelné (ale budte v klidu IC.cz a Hostuju.cz jsou na tom stejně.. holt je to zdarma a zasekané)</em><br>
Problémy s databází nejsou žádná novinka, sám sis to i správně zdůvodnil (pokud je mi známo, IC je na tom hůř, Hostuju nemohu soudit). Pokud někdo chce mít jistotu, že web pojede bez výpadků (čehokoliv), nezbývá mu než placený hosting.

<em>já vím že tu už je hodně registrací</em><br>
Ano, hodně. Hodně přes pul milionu...

<em>smazat hned prázdné domény</em><br>
Tohle čas od času proběhne.

<em>weby o které se majitel nestará taky smazat</em><br>
A to poznáme jak? Nebo snad máme ručně procházet statisíce účtů?

<em>weby které generují obrovské zatížení tak jim doporučit přechod na placený hosting</em><br>
To se také děje.

<em>uzavřít registraci</em><br>
Tak to asi ne, že. Živí nás příjem z reklamy, která je na hostovaných stránkách. Míň reklamy, míň peněz, horší stav wz. Popis webu je při registraci vyplňován, ovšem nepovinně. A kdo by to denně procházel, četl, rozhodoval a podle čeho? Navíc, jak známo, papír snese všechno.

<em> kromě FREE tarifu zavést ještě VIP tarif s lepšími parametry </em><br>
O tom nemá cenu moc diskutovat, je známo, že se to už několik (bohužel) let připravuje (pod názvem WZ+)...

<em>jinak to tu brzo chcípne</em><br>
To asi ne. Kromě dalších věcí, tak nedávno byl upgradován HW, byl spuštěn nový redakční systém, snad se brzo dočkáme i WZ+ (prosím ostatní, aby mě hned nechytali za slovo ;-)).

<em>Snad tohle téma admin nezcenzuruje a rozvine se tu diskuze :-)</em><br>
Tady není co cenzurovat, možná snad název tématu (někdo by to mohl nesprávně pochopit). Jen nevím s tou diskuzí. Imho se moc nerozvine. :-)</HTML>
Připojuji se k Thalii.

>> jinak to tu brzo chcípne
No, vzhledem k tomu, že tento stav je tu už nějaký ten pátek, tak "brzo" se dá přeložit jako "ještě dlouho nechcípne".

>> rozvine se tu diskuze
To si nemyslím. Kolemjdoucí toto téma bez zájmu jen přečtou a mazáci tohle už znají a ví, že to nemá smysl rozvíjet.

>> proč stále nikoho nenapadlo napojit zdejší maily ke každé doméně na Google Apps nebo WindowsLive
On to nějaký freehosting dělá? Navíc svěřovat emaily někomu cizímu? Kdyby tohle někdo zjistil, tak se vztekne. Je tu pořád velká skupina, která nemá rádo Google nebo Microsoft.
Proč by de měla rozběhnou diskuze? Vždyť je to jasné:

Majitel/provozovatel - dělá věci tak, jak umí a jak mu vyhovují
Uživatel - buď se mu tu líbí a zůstane, nebo si najde jiný web hosting.

Není co řešit.
<HTML>Fórum je od diskuse a já osobně nemám důvod toto téma mazat, neobsahuje osobní urážky, ale zcela upřímnou kritiku stavu věcí.

K věci: nemám co říct. Sám sleduju pomalé umírání WZ už několik let. Nápadů, jak to zlepšit, už padlo (a zapadlo) mnoho, včetně tebou zmíněných (promazávání starých webů atd.). Na provoz jsou peníze jen z reklam; nevím, jestli dostává WZ nějaké dary. Tipuji, že moc ne. Zda to majiteli vyhovuje? Vsadím se, že ne.

Nicméně zachovej klid - čas od času se WZ zmátoří, třeba nás někdy zase něčím překvapí (naposled to byl ten blog).

Pro ostatní: možná by nebylo na škodu rozvinout věcnou diskusi. Já vím, že to tu už několikrát bylo, ale třeba bychom mohli společně přijít na pár nápadů, které nic nestojí, ale pomůžou.</HTML>
Nípal::: Já zachovávám klid a pomalu se stěhuji do Holandska... Po přihlášení do phpMyAdmina se vidím nahoře přihlášený jako lama@192.168.12.9 (ta IP adresa vede do Singel 258, Amsterdam, Netherlands). Možná proto jsou ty databáze tak zdechlé, když to berou "zkratkami" přes Holandsko (a kdovíkudy ještě)... Ale pořád ještě zachovávám klid! Kdo je vlastně momentálně reálným "vlastníkem" webzdarma se raději ani neptám... Anebo bych se možná měl ptát: kde se tam vzala ta holandská IP? Jenže mi po tom nic není.
<HTML>Geolokátor by tuto adresu neměl vůbec umět lokalizovat (je to privátní IP adresa). Nicméně znal jsem jeden, který na cokoliv říkal Holandsko, možná je to on.</HTML>
Nechci vypadat jako rýpal a chápu, že když je něco zdarma, tak to asi nebude úplně 100%, ale to, že doména borec.cz chodí naprosto bezchybně, zatímco wz.cz nechodí téměř vůbec, mně do moc hlavy neleze. Vždyť to všechno jede na stejném serveru, tak proč jedna doména chodí bezchybně a druhá téměř vůbec?

Ale třeba mi to zdejší administrátoři vysvětlí.
A jak víš, že to jede na stejném serveru? Právě že ne. WZ je provozován na několika serverech. Takže konkrétně borec.cz a wz.cz jedou každý na jiném serveru. Proto se také můžeš setkat s tím, že na jednom je PHP5 a na druhém pořád PHP4.
A proč je borec.cz bez problému a wz.cz ne? Tak wz.cz je atraktivní doména a je tudíž nejpoužívanější a zákonitě také nejvíce zatížený.
Já jsem tu nový a zažil jsem teď prvně výpadek a chtěl bych se zeptat, jak dlouho to bude trvat ? Už to bude skoro den co to nejde.
Záleží na tom, co způsobilo výpadek. Drobky mohou trvat jen pár minut.
Pokud však došlo k poškození nějaké části serveru, tak oprava může trvat klidně i pár dní. Paměť už mi neslouží nebo si teď nic nevybavuji, ale víc jak dvoutýdenní výpadky tu nebyly výjimkou.