"vlastník" domény

Hezký den,
rád bych se zeptal, zda lze nějak zjistit kontakt na uživatele, podle domény, kterou u vás má registrovanou?
Popřípadě zda je možné doménu, která po nějakou dobu nefunguje převést na jiného uživatele?

Předem díky za odpověď,
Martin :)
Pokud máš na mysli doménu umístěnou na Webzdarma, tak podle domény to nijak nezjistíš. Domény jsou ve vlastnictví Webzdarma (respektive AYA).

Jiná cesta, jak z domény zjistit kontakt, neexistuje. Osobní údaje uživatelů podléhají ochraně.
Jedině, kdyby na oné stránce nějaký kontakt byl. Pokud není, tak máš smůlu. Můžeš ještě zkusit poslat email na uživatelský WZ email, který má tvar <cokoli>@<wz_domena> (třeba kontakt@hry.unas.cz). Ale tady ti nikdo nezaručí, že uživatel má aktivovaný email, a pokud ano, pak nelze zaručit jeho doručení nebo přečtení.

Nefungující doménu myslíš co? Pokud není doména k dispozici při registraci, tak prostě není volná. Převody také nejsou možné. Leda se dohodnout mezi sebou uživateli. Jenže to bys toho uživatele musel znát.
Ale jinak, pokud ona stránka vykazuje aktivitu (je zobrazena reklama), tak je dle podmínek pořád aktivní, i když obsahově se v tom nikdo roky nehrabal. Pokud by stránka po měsíci nevykazovala aktivitu, tak je dle podmínek neaktivní a bude odstraněna a poté k dispozici při registraci.


Jednoduše řečeno. Ze strany WZ nečekej žádnou pomoc. WZ nemůže poskytovat komukoli cizímu osobní údaje uživatelů, a stejně tak nemůže jen tak převést doménu na někoho jiného. WZ může akorát prozkoumat onu stránku a pokud usoudí, že již nesplňuje podmínky WZ, tak ji může akorát odstranit. Pokud ale i nadále splňuje podmínky, tak nemůže nic dělat.