jak se da pridat atribut selected k dynamicky generovanemu combobxu dejme tomu v tomhlemctom kodu...
p
<script>
//identifikace document.forms[neco].elements[neco] by bylo mozna potreba optimalizovat pro Netscape, Operu, zkousim jenom IE
        function FillIt()
        {
<?
        //tato cast v PHP je tu pro pripad, ze je potreba celou proceduru generovat
        $pocetVoleb=5;                                                //deklarace vlastnich hodnot a voleb
        $volby[0]="'Moje volba 1'";
        $hodnoty[0]="'Hodnota 1'";
        $volby[1]="'Moje volba 2'";
        $hodnoty[1]="'Hodnota 2'";
        $volby[2]="'Moje volba 3'";
        $hodnoty[2]="'Hodnota 3'";
        $volby[3]="'Moje volba 4'";
        $hodnoty[3]="'Hodnota 4'";
        $volby[4]="'Moje volba 5'";
        $hodnoty[4]="'Hodnota 5'";
                                                                //a uz se generuje JScript
        echo "\t\tpocetVoleb=$pocetVoleb;\n";                        //pocet voleb
        echo "\t\tvar volby=new Array($pocetVoleb);\n";                //vytvoreni pole pro volby
        echo "\t\tvar hodnoty=new Array($pocetVoleb);\n";                //vytvoreni pole pro hodnoty
        for ($i=0;$i<$pocetVoleb;$i++)                                //naplneni voleb a hodnot
        {
                echo "\t\tvolby[$i]=$volby[$i];\n";
                echo "\t\thodnoty[$i]=$hodnoty[$i];\n";
        }
        //konec PHP skriptu
?>
        //samotne naplneni boxu z poli
                for (id=0;id<pocetVoleb;id++)
                        document.forms['form1'].elements['mycombobox'].options[id]=Option(volby[id],hodnoty[id]);
        }
        function ClearIt()
        {
                //toto ruseni voleb neni moc pekne, snad se da vymyslet neco lepsiho
                for (id=0;id<1*<? echo $pocetVoleb; ?>;id++) document.forms['form1'].elements['mycombobox'].options[0]=null;
        }
</script>
<body>
        <form name='form1'>
                <select name='mycombobox'>
                </select>
        </form>
                <input type='submit' value='Fill it' OnClick='FillIt()'>
                <input type='submit' value='Clear it' OnClick='ClearIt()'>
</body>