kalkulačka

Nebo si to můžeš rozkrájet funkcí split() http://php.ftp.cvut.cz/manual/cs/function.split.php

dle jednotlivých operací a závorek..
mozna spis zkus jak za starejch casu zapojit do ty kalkulacky registry a delat to tak, jak to delaj vsechny kalkulacky...
tak to zkus ukladat do session..
Predpokladam, ze posles pres formular nejakej retezec. Tedy jeden retezec. Ten potom musis rozsekat (nejspis podle prechodu z NECISLO na CISLO). vytvoris dve pole: pole operandu (A) a pole operatoru (B). Ke kazdemu klici z pole A odpovida jeden klic z pole B, tedy kazdy operand ma svuj operator (dalo by se to vylozit jako ze je to jedno pole, kde kazdy klic muze nabyvat dvou hodnot: A a B). Jako operand muze byt cislo nebo jine pole (zavorka nebo vnitrek funkce-tedy vlastne take zavorka). Jako operator muzou byt jak klasicke operatory (+-*/), tak funkce (sqrt, sin atd.). Podle me predstavy potom budes nejak prochazet tim polem, od tech nejvnorenejsich, ktere budes postupne pocitat a tim se tech vnorenych poli budes zbavovat (jejich vysledna hodnota bude na miste, kde bylo to vnorene pole), az se tim dostanes na to zakladni pole a stejnym zpusobem na jednu vyslednou hodnotu. Pri pocitani tech poli nesmis zapomenout na prioritu operatoru a tak dal.
Teda, to jsem zvedavej, jestli by to takhle fungovalo :D
to ja sem taky zvedav...no asi nechame muj nocni proud myslenek stranou,co? :D
no ja nevim, ja sem ti rekl, jak si predstavuju, ze pocita jednoducha kalkulacka. Nevim, co potrebujes presne ty...
ja si teda nejsem uplne jistej zapisem

$zakazaneznaky = array('[a-zA-Z]' => '');
$calc1 = strtr($calc,$zakazaneznaky);

Odkdy se ve strtr() muzou pouzivat regexy?