Problém s odesláním na cetrum pomocí funkce mail

Ahoj mám prosbu. Udělal jsem robota, který umožňuje načítat z databáze uložené e-mailové adresy. Pomocí těchto adres lze zasílat maily hromadně. Funguje na seznam i na centrum.cz. Jen u centrum.cz mám problém. Mám připojené asi 4 schránky v účtu centrum.cz a když jsem zkoušel zasílat testovací mail, tak mi všechny maily přišly do jedné adresy. Prostě se nezařadil do správných adres... Přišel mi mail na seznam, tiscali a v účtu centrumu kde by měly přijít do všech připojených mailů zprávy, tak přišel správný počet, jen vše do jedné adresy. Nevíte někdo co s tím? Dík moc
Asi jsem nepochopil, kde je problém. Motáš toho moc dohromady.

"Pomocí těchto adres lze zasílat maily hromadně."
Pomocí jakých adres, těch vytažených z databáze? Nechápu souvislosti.

"Funguje na seznam i na centrum.cz"
Měl jsem pocit, že se řeší odesílání e-mailů. Teď už zase řešíš příjem?

"Mám připojené asi 4 schránky v účtu centrum.cz"
Tím připojením myslíš tzv. stahování pošty z jiných schránek přes pop3?

"všechny maily přišly do jedné adresy"
Do jedné jaké adresy? Všechny měly uvedeného stejného příjemce?
E-maily chodí podle obálek a podle hlaviček. Proto se může stát, že dorazí ti dorazí e-mail, kde nejsi uveden jako adresát. Ale je to tento problém?

"tak přišel správný počet, jen vše do jedné adresy"
A jsi si jistý, že jsi je správně odeslal? Zkontroloval jsi případné logy tvého robota?
Sorry... zkrátka, chci zaslat více mailů najednou.

V účtu centrum mám 3 jiné připojené maily (seznam, volny)

Když do databáze vložím všechny adresy, včetně všech připojených z centrumu a odešlu, tak mi přijde vše do jedné adresy. Ale pouze ty, které jsou adresovány na připojené schránky.

Maily, které nejsou připojeny přes centrum dostanou vzkazy v pořádku.
V první řadě půjde o to, identifikovat na čí straně je problém. Že něco na e-mailovém klientu od centra nefunguje nebo funguje špatně, není nic zvláštního.

"zkrátka, chci zaslat více mailů najednou"
Jakým způsobem? Používáš pro každého adresáta funkci mail nebo jenom odděluješ adresáty čárkou a funkci mail voláš pouze jednou?

"tak mi přijde vše do jedné adresy"
Když máš ty chránky připojené, jak rozlišuješ, kam přišly?

Ostatní e-maily na zmíněné připojené stránky chodí v pořádku, tedy se správným příjemcem?

No, používám znak ";" ve funkci mail(). Spíš si myslím, že mu chybí identifikace.

Jen mi ten mail na centrumu nespáruje zprávy tam kam má. Na seznamu jsem to nezkoušel.

Když např. mail1;mail2,mail3 - automoticky hodí vše do mailu mail1. Ostatní mialy: mail4,mail5 - ty jsou nepropojeny, ty příjdou v pořádku.

Jinak ano, na ostatní maily chodí v pořádku.
Když mail3 odpojíš od mail1, změní se nějak situace?

Ale jinak.. pokud se nepletu, tak v žádném parametru funkce mail by se středník ";" vůbec vyskytovat neměl. Podle mě akorát rozhodí hlavičky. Seznam příjemců používá pro oddělení adres čárku ",".

Posílání e-mailů více příjemcům v jedné funkci mail způsobí jednoduchý efekt/problém -- všichni adresáti zjistí e-mailové adresy ostatních adresátů. Pokud se podobným způsobem distribuují například newslettery, měl by mít každý příjemce samostatnou zprávu (navíc to umožňuje mít specifický obsah pro jiné uživatele).
Microsoft Outlook odděluje ";". A většina mailů. Jinak to, že zjistí nevadí.. není to newsletter. Ale zkusím to s čárkou. Ale pokud funguje středník, tak pak to nechápu .-)
MS Outlook sice odděluje ";", ale před odesláním je převede na ",". Tedy podle jednoho mailu z Outlooku, který jsem právě analyzoval.

Oddělovač ";" slouží k oddělení skupin adresátů. V principu by neměl vadit. Přesto považuji za vhodnější používat ",".

Na hromadné rozesílání mailů je dobré buď používat Bcc, anebo si nainstalovat program, který je na podobné účely specializovaný.
Já si myslím, že to není třeba. Lidi co mají v jednom účte více mailů ho stejně dostanou. Mno .-). Je to peklo. Jelikož dělám weby pro zákazníky, tak bych raději nic cizího neinstaloval.