Záhadná průhlednost

jakýmsi způsobem se mi povedlo, že GIF obrázek s nastavenou průhlednou barvou jí má po převedení na PNG stále průhlednou. Bohužel už ale nevím, jak se mi to povedlo. Má někdo podobnou zkušenost?
co je na tom divnyho? png podporujou pruhledny barvy, na prevod staci jakejkoliv lepsi editor
Tam se , myslím, nějak nastavuje míra průhlednosti, což pak internetové prohlížeče nepodporují - dál o tom nic nevím, jdu googlovat.
Tak je to jinak - průhlednost prý nepodporuje Internet Explorer - tam se to musí nastavit IE-filtrem, čili nějaký hack, nebo jak se tomu říká.
Jojo, PNG má 8bit alfa kanál (průhlednost s 256 stupni průhlednosti), Netscape to bere od půlky jako neprůhledné a do půlky jako úplně průhledné. Mozilla to podporuje celé. Opera nevím.
Může to přes ms-hacky podporovat i MSIE? Víte to někdo? Zkuste když tak zveřejnit nějaký link, kde to funguje. PLS.
Opera 7.6 bez problémů.
Marek: http://www.jakpsatweb.cz/css/filter.html ?

Takové "složitosti" jako je alfa kanál png samozřejmě ten starý chromajzl nerad ... :/
Je to tak, IE alfa kanal v PNG nebere....
Ale mě ten obrázek bere i IE
Mhhh, jde to. Ale...
Viz http://msdn.microsoft.com/workshop/author/filter/reference/filters/alphaimageloader.asp
...chtěl jsem si prohlídnout i výsledek. Pustil jsem si na to IE. Po kliku na stránku s příkladem jsem čekal asi 10 minut. Pak se IE (i s ostatními IE okny) beznadějně sesypal. Takže takhle podporuje PNG průhlednost IE. (Nemám úplnou šunku (PIII 800 MHz, asi 300MB paměti a opatchovaný W2000 Server Family, IE6), takže na pomalost nebo zastaralý OS, či prohlížeč bych se nevymlouval. Ještě že mám tu Mozillu.... ;-)
Tohle jsem náhodou našel

http://devilock.mine.nu/pixie/
Teď jsem se zrovna díval do zrcadla a nějak blednu (možná závistí) a tak nějak průhledním. Asi budu mít málo vitamínů, dám si pivo.