Jiří Kosek kontra XHTML

http://interval.cz/clanek.asp?article=3600
Mé argumenty vychází spíše z řádků brambor (obrazně řečeno), nežli z řádků programátorského notepadu, nicméně závěry jsou shodné se závěry pana Koska - již delší čas.
<HTML>Koska moc rad nemam, ale v tomto pripade s nim souhlasim.
Ovsem vychazim jen z clanku a komentaru.. do teto problematiky priliz nevidim.. ale pravdou je ze pokud skutecne nelze udelat kompatibilni stranku se spravnym definovanim mime typu pro prohlizec, tudis budeme opet neco sidit moc ot nikam nepovede,,,

Je to mince o dvou stranach...
bud zustat "u opic", pouzivat stare technologie ktere jedou jak maji, nebo pouzivat ty nejnovejsi za cenu hledani ruznych hacku a oblbovaku aby vse bezelo tak jak ma a doufat tim v to, ze se nekdo rozhodne svuj produkt vylepsit a tim pomoct standardum....

ja se priklanim k prvni variante.. proc? zakaznika nezajima zdrojovy kod, ale funkcni vysledek</HTML>
IMHO je tohle dost akademická, teoretická pře.

Pokud jednou píšu web dobře - úhledně, úsporně, sémanticky, dle standardů - tak je rozdíl mezi HLTML 4.01 Strict a XHTML mizivý.
Vlastně jde o tu fešnou xml hlavičku a hlavně o uzvařené nepárové tagy, které se hodí do budoucna (předpokládám, že všechny další verze XHTML je budou vyžadovat).

Z výše uvedených důvodů preferuju XHTML 1.0 Strict, ale mnohem důležitější je, aby ten web byl prostě slušně napsaný. A není tak úplně pravda, že XHTML dneska nemůže fungovat. Může. Jezdit výtahem ve stoji na hlavě pro mne není žádný zásadní problém :-)
V podstate ma pravdu.
Já bych to nechal "vyhnít". Designéry samotná přítomnost nějaké normy nutí aspoň uzavírat tagy, koukat se, co to vlastně to css je a MS se možná zamyslí nad tím, jak zprovoznit jenich InternalError tak, aby fungoval. Hodně bych uvítal, kdyby v IE fungovaly aspoň matrjošky. Viz "Skoukněte stránky".
>> bych uvítal, kdyby v IE fungovaly aspoň matrjošky

To ja bych rad, aby nebyly v IE vubec potreba...