Roztažení rodičovského prvku

http://freya.webz.cz/tabulka.html

Mám div a v něm obrovskou tabulku se spoustou sloupců. Tabulka je širší než okno, a tak se dole objeví scrollbar. To je v pořádku. V pořádku ale není, že rodičovský div se v moderních prohlížečích neroztáhne spolu s tabulkou - ta z něj prostě vyteče ven.

V IE6 se tohle chování nevyskytuje.

Nepřišla jsem na to, jak tomu přetečení zabránit.

Předem děkuji za radu.
No, taky jsem si toho už párkrát všimnul, ale neřešil jsem to... je plno vlastností, které by mohly snad pomoct... zkusil bych width toho rodičovskéno na auto případně tam jen nastavit min-width a potom vlastnost overflow toho obbjektu různě nstavovat.. a tak...
Pokud je tabulka absolutně pozicovaná, nebo pokud má ten rodičovský prvek pevnou šířku (či je taktéž absolutně pozicovaný), tak bych se přetékání tabulky nedivil. Já razím zásadu "Všechno je relativní"
Nípal: mrkni na zdrojak, zadny pozicovani tam neni. ani pevna sirka.
btw ja jsem si s tim hral, ale na nic jsem neprisel. maximalne tak se mi povedlo pridelat k tomu divu soupatka...
Tedy podle nadpisu jsem soudil, že se tady bude mluvit o nějaké nemravnosti... a ono o pozicích...
Žádná kombinace width:auto, width:100%, nenastavení width a (ne)nastavení min-width na divu ani na tabulce zatím nezabrala.

O horizontálním posuvníku (overflow:auto) na divu jsem sice taky uvažovala a zkoušela to, ale nechci to použít - jsem si dost jistá, že by to uživatele mátlo a nevěnovali by tolik pozornosti sloupcům schovaným za pravým okrajem.
Udělal jsem pokus a něco našel, ale nepovažuju to řešení za zcela dobré. Zkusil jsem jen tak ze srandy přidat do stylu #telo ještě float: left; a hle, ono to najednou zabralo (Opera 7.51, Mozilla Firebird 0.7 - ano, jsem starožitník). Otázka ale zní, jak se to potom bude chovat v normální stránce a v ještě novějších prohlížečích, no bez toho to blbne jak psala Freya i v těch mých verzích.

V normální stránce však asi bude nutné hodit k tomu floatu ještě clear atd… (teď taky zkušeno, funkce floatu jako rodič. prvku nezměněna), ale to už si určitě Freya pohraje.

;-)
Udělám menší update, hrál jsem si totiž ještě víc. Platí tohle:

1) Objekt, který plave, se natáhne podle toho, co je v něm.
2) Neplovoucí objekt se přizpůsobí šířce toho, v čem je.

Z toho vyplývá, že nejlepší řešení je místo floatu pro #telo hodit float pro stránku, protože stránka obvykle neplave a proto se přizpůsobuje šířce okna prohlížeče, což je v podstatě jádro Freyina problému:

html, body { float:left; }

Validitu jsem nezkoušel, ale každopádně to funguje :)
Á, díky! Bude to trochu komplikovanější (to float:left bude muset být jenom na stránkách s obrovskou tabulkou a chce to doladit okraje), ale myslím, že jiné řešení asi neexistuje.

Děkuji :-)
Není zač, rád jsem pomohl ;-)