zaheslování stránky

Dobrý den, chtěl bych zaheslovat jednu sekci stránek a nevím, jak to udělat. díky za rady
http://www.jakpsatweb.cz/heslo.html
Díky lamo. To už jsem četl, ale nic z toho mi nevyhovuje. zeptám se někde jinde. Ale fakt dík.
To jsem fakt zvědavý, co ti řeknou někde jinde. Přijď se tu s tím pak pochlubit. Taky bych se rád něco nového přiučil.
Pravda. Jedna varianta tam chybí a třeba je to, co dotyčný chtěl. A sice, danou sekci na internet vůbec nedávat.
Tomík: Je to zákon návštěvnosti. Když už se někdo odhodlá hledat na internetu jak má udělat na webu zaheslování, pravděpodobně si je již vědom, že tam ten obsah nemusí vůbec dávat.

pavel:

Bezpečný je jen první a čtvrtý způsob, jelikož dát obsah na neznámou adresu je zastaralé a nebezpečné, věř mi. Dělat to Javascriptem je vpodstatě to samé.
Dávat obsah do zaheslovaného zipu je jaksi neefektní, proto bych opravdu doporučil začít s PHP. Chápu, že se ti do toho nechce. To asi nikomu ze začátku, ale PHP toho umí opravdu hodně.

Narazil jsi na kámen úrazu - přihlášení, případně zaheslování na stránce je opravdu těžké, a hlavně, když to uděláte špatně, tajný obsah je v ohrožení.
Jestli bys chtěl začít s PHP, tak si přečti (seřazeno podle obtížnosti):

miniseriál v zajímavém podání:
http://polopate.jakpsatweb.cz/index.php?page=trpaslik-uvod

miniserál už v o něco teším podání:
http://polopate.jakpsatweb.cz/index.php?page=uvod_php

a pokud víše uvedené dva miniseriály pochopíš, zkus pak hodně náročný seriál:
http://www.linuxsoft.cz/php/

to tě naučí o PHP snad úplně všechno, ale chce to čas a trpělivost.
A pak když pochopíš i tento seriál, pak už pro tebe nebude těžké přihlášení udělat.

Snad ti to alespoň trochu pomůže,
s pozdravem
Quagmire
<HTML>A já si myslel, že Homo Sapiens je tvor učenlivý a tvořivý. Inu, ne všichni, jak se zdá. Přitom PHP či nedávat to na web jsou jediná spolehlivá řešení (pokud nepočítám jiné platformy, kde je třeba k dispozici ASP apod.). Já bych se možnosti naučit se něco nového nebál.</HTML>
Buďte realisté! Připadá vám důležitost těch stránek taková, že by tam musel něco "utajovat" nějak složitěji? Tedy pokud náhodou "jestřáb" není nějaké krycí jméno pro BIS nebo pobočku CIA. :-)
PHP je na mě zatím moc složité, (nebo spíše řečeno se mi do toho moc nechce). Avšak na osobním blogu tomáše erlicha jsem našel návod přes ".htacces". Je to velmi jednoduché a takřka nejbezpečnější způsob jak zaheslovat stránku. Jinak díky za rady a na to php se určitě taky někdy podívám. :)
pozn. Stránku jsem vytvořil jednak pro veřejnost, ale taky pro kluky z naší skautské družiny jestřábů a tam dávám obsah "spešl". Bát se fakt nemusíš lamo. Žádná CIA.:)
Udělej si jen stránku bez hesla a nedávej k ní žádný odkaz, kdo nebude znát název souboru, nedostane se nikam...
OK. To není na mě úplně nej řešení. zatím mám provizorně přes .htaccess, učím se však php. zjistil jsem, že bez php se opravdu neobejdu dlouho
Nero: Řešení přes .htaccess a .htpasswd je velmi dobré a spolehlivé řešení. Lepší je jen jeho kombinace s https. S PHP můžeš vylepšit jen design přihlašovacího dialogu.

Samozřejmě je dobré se naučit PHP i z mnoha jiných důvodů.
(nefunguje mi klavesa ipsilon)Můj názor je, že kdiž se člověk naučí php (jako pokročilí) nemůže mít nikde a nikdi problém. Nemusí hledat na netu a nemusí v tomto případě mít strach z prolomení hesla...Kódování a všeobecně psaní zdrojového kódu v např.<b>php</b> je čistá matematika a její autor si rovnici vitváří sám. Tudíž i vísledek. Jak všichni víme php je na serveru a na stránce je zdrojoví kód kterí nic neprozradí.. Proto si mislím že nejlepší je naučít se php
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátorem. PHP není zrovna nejlepší jazyk. Ovšem je nejrozšířenější na free serverech a proto se jeho znalost vyplatí.

Na klientech se zase prosadil JavaScript, protože ho podporuje většina prohlížečů. Podobně na stylování se používá většinou jen CSS.
chci se zeptat mam stránky tady na webu zdarma a chci se zeptat jestli tady můžu zaheslovat stránky pomocí .htpasswd už jsem to zkoušel vždy se mi tam zobrazí tabulka dám tam uživatelské jméno a heslo a pak se mi zobrazí že stránku nelze zobrazit....
<HTML>Ano, jde to, je treba dat pozor na spravnou cestu k htpasswd, musi byt vyplnena cela, tj. /3w/wz.cz/b/balfans. U tebe tyhle soubory ted nikde nevidim, tak se nemuzu podivat, co je spatne.</HTML>
Zdravím, mám taktéž problém s heslem stránky. Přistupová tabulka se zobrazí ale heslo vyplnim i id ale bohužel nepřihlásim se.

Díky za odpověď
Máš správně vytvořený soubor .htpasswd a cestu k němu? Odpověď zní: NEMÁŠ.
jak se dá připojit na wz stránky pomocí shell accessu ?? abych mohl nastavit .htpasswd file ??
Je mozne jen pripojeni pres ftp. Soubor si muzete pripravit na svem pocitaci