problem s index.html

vytvoril jsem si stranky ve wep pages maker a tim jsem skoncil, jak ted vytvorim ten index.html a co vse musim vlozit tady na webzdarma,aby mi ty stranky fungovali. na tvorbu html stranek mam PSPad. diky vsem
Takže bych začal tímto:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">

<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=Windows-1250">
<title>Titulek stránky
</title>
</head>
<body>
<h1>Nadpis 1.</h1>
<h2>Nadpis 2.</h2>
<p>Vítejte na mé první stránce, doufám že se Vám zde bude líbit.</p>
</body>



Pokud ti HTML nic neříká, zkus toto: http://www.kosek.cz/html/html-tvorba-dokonalych-www-stranek.pdf
takze stejne budu muset ty stranky napsat v html jazyce? tak na co josu teda ty programy v kterych jsem to delal?
Jak vytváříš úvodní stránku, tak tuto stránku si ulož jako index.html.

Dále je pak potřeba všechny soubory, které se vytvořily (html, obrázky, CSS apod), nahrát ve stejné podobě na server. Nejlépe pomoci FTP (třeba http://faq.webzdarma.cz/otazka.php?34).
Ty nahrany soubory mam, ale porad nejak nemuzu prijit na tu titulni stranu. uz jsem to nejak udelal, ze v explorelu mi to jde,ale v opere ne. jinak v opere jsem zjistili zdrojovej kod a z nej jsem udelal index.html, ale porad je to nejaky na prd.
S největší pravděpodobností jsi dělal stránky v programu který stránku sice vytvoří ale validita mu nic neříká (viz. Microsoft FrontPage).

Nejlepší je si stránky napsat sám. Jak už jsem psal dříve, přečti si tu knihu a napiš si stránky sám a pořádně.
Takže ano, budeš muset psát v značkovacím jazyce HTML a ty programy, PSPad je výborný pro začátečníky protože má zvýrazňování syntaxe a není složitý.
Jen k jeho FTP, to jsem si moc neoblíbil, raději si ukládám vše na HDD a pak to kopíruji přez Total Commander na webzdarma.
<HTML>Hlavně si sprav cesty, odkazuješ na svůj vlastní disk. Zároveň je potřeba ty obrázky také nahrát.

Obrázek zapsaný takto:<br>
<code><img src="file:///C:/Users/oni/Desktop/www/logo.jpg" border=0 width=730 height=118></code><br>
se vážně nikomu nezobrazí. Správně je to např:
<code><img src="obrazky/logo.jpg" border=0 width=730 height=118></code><br>
pak se vytvoří adresář obrazky a do něj se soubor nahraje.

http://faq.webzdarma.cz/otazka.php?16</HTML>
no dobra, ale pak kdyz ta cesta k obrazkum se stejna musi prepsat, tak obdobne programy postradaji uplne smysl.
<HTML>Třeba půjde nastavit, aby místo absolutních cest používal cesty relativní. Zkus projít nastavení.

Případně ještě jinak - máš ten obrázek ve stejném adresáři, jako vytvořené stránky? Pokud máš stránky v adresáři řekněme programfiles/webpagemaker/web/, pak by bylo dobré do něj přihrát i obrázky, třeba do programfiles/webpagemaker/web/obrazky/ a teprve odtam je linkovat.</HTML>
ale kdyz ty stranky dam do eplorelu, tak se zobrazej hnusny, staci kliknout na tlacitko v menu a uz fachaj jak maj.. schvalne zkuste: proficarcleaning.wz.cz , predem rikam ze v zalozce o nas jeste neni nic napsanyho. jinak obrazky mam ve stejne slozce co vytvorene stranky.
<HTML>V těch dalších souborech jsou totiž cesty k obrázkům správně (zobraz si zdroj indexu a kontaktu, srovnej cesty a uvidíš ten rozdíl). A co soubor kontakt zkopírovat, pojmenovat ho index a vyměnit v něm obsah - tj. dát tam ten, co chceš mít na indexu?

A poznámka: vidím, že tam máš soubor s názvem "o nas.html", tj. s mezerou. Doporučuju ti nepoužívat v názvech mezery a diakritiku, vyhneš se tím problémům (některé prohlížeče to nemusí zobrazit). Tj. soubor by se měl správně jmenovat např. onas.html. Případně místo mezery můžeš použít třeba podtržítko.</HTML>
popravde uz jsem z toho totalne jelen a nejradsi bych byl, kdyby na to mrknul nekdo zde zasveceny, treba i komunikace pres icq...
<HTML>Já jsem málo zasvěcená? Možná přímo na Web Page Maker zasvěcená nejsem, ale to tady nebude imho nikdo.

Co je složitého na vytvoření kopie souboru kontakt.html pojmenované index.html? A na následné úpravě jeho obsahu na ten požadovaný?</HTML>
no protoze uz jsem toho zkusil tolik, ze ani nevim co je spatne a co dobre, kde je a kde neni chyba.. proc na jednom prohlizeci to funguje a jinym ne?
<HTML>Chyba je v tom, že v indexu jsou špatně cesty k obrázkům.

V Exploreru se ti to zobrazuje, protože se mu daří zinterpretovat tu cestu a navíc takové obrázky v počítači opravdu máš. Já v počítači obrázek s cestou C:/Users/oni/Desktop/www/logo.jpg nemám (a nemám ani ty ostatní), proto i v Exploreru nevidím zhola nic. Ve všech prohlížečích vidím to stejné. Nadpis a dvě čáry na bílé ploše (a banner).</HTML>
no ale ty stranky v eplorelu fungujou, musi se kliknout na ten chybovej obrazek co je misto tlacitka v menu. na dvou cizejch kombech to pak nabehne.
Odkaz, který je zapsaný ve stylu:

file:///C:/Users/oni/AppData/Local/Temp/SiteMaker/docO72VU/NavRP0NS0i.gif

je prostě špatně.

Musíš donutit editor, který používáš tento typ odkazů nepoužíval. Nevím jak to funguje v tvém editoru, ale fungovalo to tak, že pokud je vytvořený nový soubor, který je otevřen pouze v operační paměti počítače, tj soubor ještě nebyl fyzicky zapsán na pevný disk, tak editor použije pro odkazy na externí soubory absolutní formu odkazu (tedy to s tím file na začátku). Vysvětluji si to tak, že "prostě neví jak vytvořit relativní typ odkazu", protože neví, kde na disku ten soubor z operační paměti počítače skončí a tak se absolutně odkáže na použitý soubor.

Ovšem, pokud je odkaz absoutní tak funguje "pouze absolutně" a prohlížeč, který si takový zdrojový kód stáhne z internetu hledá ten soubor na lokálním pevném disku toho počitače, na kterém je prohlížeč nainstalován. To už jen pro pořádek opakuji to, co jsi se tu už dozvěděl.


PS: jsem míň zasvěcen než Thalia, ale na tento problém stačí i minimální stupeň zasvěcení.
hm, takze asi boj s tim vzdam,ale dekuju Vam za vasi ochotu. hold asi za stranky budu musset zaplatit. i kdyz mi hlavou porad vrta, ze bych nezvladnul, ale uz me to nejak se do toho nechce... na kolik by vysli ty moje stranky od nekho kdo to ovlada?
Vždyť ti to skoro funguje, špatně jsou odkazy na indexu. A to, co tam nyní máš má být všechno?
ted jsem to nejak rozchodil, ani nevim jak. ja vim je to bida,ale staci to abychom byli na netu...
No když jsi se ptal: "kolik by vysli ty moje stránky", tak jsem jen sondoval, co to vlastně ty tvoje stránky jsou.
je mi to jasny, musite to brat tak, ze jsem vcera po obede k tomu sedl a vzniklo z toho toto, v zivote jsem nic podobneho nedelal a bylo to uplne od zacatku.. ted jen musim poresit tu reklamu, proc mi nejde dat dolu a nahore je zakryta mym logem..
<HTML>Udělej v tom editoru na spodku stránky oddíl/blok pro reklamu a do něj přesuň kód reklamy.

(Je to tím, že vše na stránce máš pozicováno absolutně. Reklama pozicována absolutně není a jako jedný relativně pozicovaný prvek se zobrazuje hned nahoře, protože se nemá pod čím zobrazovat - nejsou tam jiné relativně pozicované prvky.)

BTW o použití našeho redakčního systému jsi nepřemýšlel? </HTML>
redakcniho systemu? copak to je? jako ze tam mam udelat tabulku?
tak problem s reklamou vyresen, ted bych mel dalsi dotaz. ja vim ze to je tim programem,ale jak to optimalizovat,aby to na vsech prohlizecich vypadalo stejne, pac v programu to vypada v prostred a v opere to je jinde? explorer to vidi stejne jako program, cim to?