Aktualizace po updatu stránek

Zdravím, mám technický dotaz.

Jde nějak nastavit automatická aktualizace stránek po update?

Přesněji: Aktualizuji stránky, např. přidám odstavec textu. Když někdo kdo navštěvuje stránky pravidelně web otevře, zobrazí se mu neakutalizovaná verze, dokud neobnoví stránku (F5 například). Dá se nějak nastavit aby se po aktualizaci načítala všem rovnou aktuální stránka a netahala se z paměti prohlížeče?

Děkuji a přeji krásný den.
javascript ajax a zjistovani datumu posledni stranky v pravidelnem intervalu, treba 17s.
Stačí správně poslat hlavičky k souborům, aby je prohlížeč neukládal déle než určitý časový úsek. Viz například druhý příklad v dokumentaci http://cz1.php.net/manual/en/function.header.php.

@peter: Nesouvisející a zbytečné řešení.
jj. Peterovo řešení je o ničem.

Freezovo řešení je ideální. Jde jen o to mít správné hlavičky.

Ovšem pokud neholduješ v PHP nebo v Apache, pak existuje ještě řešení přes meta hlavičky. http://www.jakpsatweb.cz/meta-tagy.html - Neukládání a vypršení. Ovšem toto řešení není stopro viz v něm poznámka A proč to nefunguje.
Zdravím,

díval jsem se v rychlosti na odkaz uvedený Freezem. Našel jsem tam toto:

<?php
header("Cache-Control: max-age=3600, must-revalidate");
?>

což by mělo nastavit dobu platnosti stránky na 1 hodinu. Kam však tento kód vložit? Do hlavičky stránky (mezi tagy <head>) nebo je to složitější?

Díky, Petr
"zobrazí se mu neakutalizovaná verze, dokud neobnoví stránku (F5 například)"
Freeze - tve reseni nevyhovuje zadani
Tomík - tve reseni take nevyhovuje zadani
Petr - ani tve reseni nevyhovuje zadani
:)

Uzivatel jiz ma stranku zobrazenou, sekundu na to nekdo zmenil obsah a on potrebuje aby se to hned promitlo uzivateli, cili neco jako chatovani.
Peter: Je to poněkud nešťastně vyjádřeno, ale v celkovém kontextu máme pravdu my. Jde o kešování stránek, nikoli automatickou aktualizaci stránek pomoci js. Je třeba chápat celý problém a ne nějaký úsek.

Teď jsem si vzpomněl ještě na další a dle mě účinější a jednodušší variantu. Nastavit cache pomoci .htaccess. Nemusí se nic dělat. Jen se vytvoří v hlavním adresáři soubor .htaccess a do něj se vloží specifické zápisy. Viz třeba http://tomaserlich.cz/kesovani-souboru-pomoci-htaccess/ Akorát nevím, zda je to zde podporováno, ale asi jo.
<HTML>Peter, nečekaně, nepochopil dotaz. "zobrazí se mu neakutalizovaná verze, dokud neobnoví stránku (F5 například)" není požadavek, ale popis situace, které se tazatel chce vyhnout.</HTML>
Tomík, Thalia - Dobra, dobra, mozna to bude stacit s no-cache. Uvidime, co napise dal. A nepise, ze se te situaci chce vyhnout.