Program

Zdravím všechny,
mám malou prozbu, na adrese http://hajsl.wz.cz/dowload/mocniny2.zip je program, rád bych poprosil všechny účastníky fóra, zda by ho nemohli vyzkoušet, jde mi hlavně o to, zda funguje na W95, W98, W2000, WXP, WME.
Díky moc
A co ze to jako dela ? ... umocnuje pocty pristupu na disk tak, ze se pak ten chudacek do 10min odporouci do vecnych lovist ???

Radek ;)
Ne, prostě umocňuje obyčejný čísla, třeba když chceš spočítat 2 na 100, na kalkulačce ti řekne 1,26567 x 10 na 30, ale tenhle program Ti to řekne přesně 1267650600228229401496703205376, umí ale i vyšší čísla, už jsem dokázal 2 na 4 000 000 a 999 999 999 na 300 000.
Vím, že je to asi na nic ale na první program to snad ujde.
Prepocitavat bych to po nem ale nechtel :) ... v cem je to napsany ?

Zkousel jsem se kouknout na ten odkaz, ale kdyz jsem zadal ...

http://hajsl.wz.cz/dowload/mocniny2.zip

... tak mi to vynadalo, ze WZ tento soubor nenasel :)

Radek
mě to taky nejde kurva, zkus to přes
http://hajsl.wz.cz/delphi.php

je to napsaný v Delphi 6, přepočtávat to nemusíš zkus nejdříve menší čísla, co umíš vypočítat zhlavy nebo na kalkulačce.
PS: trojana bych se s firewallem nebal a myslim Radku ze jsi kdysi rikal ze ho mas.
Oproti první verze je to supr. Gratuluji.

Otázka zněla zda funguje pod jednotlivými verzemi Win.

Win98 funguje OK. A v ostatních by měl fungovat takej. Hlavně Win95 a WinMe i v 2000. Mělo by to fungovat i v XP, ale zde nevím 100%.

Tomík.
Verze 2 WIN2000. Po vypoctu nelze zmeni zaklad. Proste to cislo tam v tom okne zustane na pevno a nejde ho zmenit. Exponent menit jde.
To Tomik: díky
To Ondrej Novák: myslím, že je to v nápovědě, kdyby šlo základ volně měnit, dělalo by to bordel, musíš to nejdřív vymazat tlačítkem NOVÝ.
Aha, sorry to me nenapadlo. A co vyjit uzivateli vstric a kdyz zmeni zaklad, tak se automaticky udela "Novy". Do budoucna vychazej z toho, ze pocitac by mel byt otrokem uzivatele a ne naopak. To je klicem k uspesnym programum.
> pocitac by mel byt otrokem uzivatele a ne naopak. To je klicem k uspesnym programum.

Svata pravda, ale nekdy to bohuzel dopada tak, ze se programatro stava otrokem uzivatele :)

Radek
Radek: Pokud je za to programator placeny uzivatelem, neni to takova pohroma :o) Da se to vselijak zneuzit a vyuzit :o)
> Pokud je za to programator placeny uzivatelem, neni to takova pohroma :o)

A odkdy jsou otroci placeny? ... ja to myslel trosku jinak ... ale pokud mas dobrou smlouvu s uzivatelem, je to samozrejme v pohode :o)

> trojana bych se s firewallem nebal a myslim Radku ze jsi kdysi rikal ze ho mas.

Ju, firewall mam, ale myslis, ze te to ochrani pred ... exec('format c:'); ... ???

Radek
Jinak k veci :) ... WinXP ... nemam nainstalovany Delphi a zatim ani jiny "Borlandi" produkt ... chodi bez problemu.

Radek
>ale myslis, ze te to ochrani pred ... exec('format c:');

no dobrej "trojan" se dostane skrz firewall (k tomu vlastne slouzi) stejne tak jako dobrej firewall to nedovoli :-) kazdopadne i v tomto pripade bych zustal zdravim paranoikem.

m.s.
Tak jsme si asi nejak nerozumeli ... ja nemel ani tak obavu, ze ten jeho *.exe bude nebo nebude pres firewall posilat nejaky informace, ale proste poleze po disku a bude mazat, mazat a mzat :) ... nebo chces rict Martine, ze i ped timhle me ochrani firewall? ... spis bych rek, ze antivirus s hodne paranoidni heuristikou :)

Radek
>nebo chces rict Martine...

ne, ne... nechci rici nic. zapojil jsem k tomu az nyni, protoze do te doby jsem nemel co rict (a i nyni by se to beze me obeslo :-)
ja osobme mam proste vetsi strach z dat, ktera lezou z meho pocitace (zvlast bez meho vedomi, nektere by mi mohly zpusobit vazne dost velke potize) - nejak se to proste stalo, ze jsem svuj paranoidni stav zduraznil :-) samozrejme cinosti, ktere muze program napachat, ze kterych by mel mit clovek strach je mnohem vice - ten tvuj priklad je jeden z nich... :=)~

m.s.
OKi :o) ... nerozumeli jsme si :) ... stejnak jsem ten jeho programek nakonec duverive stahnul, rozbalil a pustil ... a zatim ziju :)))

Radek
Prosimťa je to začátečník. Myslíž, že za tu dobu by byl chopnej vytvořit destruktivní program?
Ale i tak by to šlo. Stačí vytvořit program s skrytým příkazem, který provede DOSovský příkaz delltree /y ... a je po všem. Příkaz formát by ti moc nepomohl (formátovat C: vyvoláním příkazu z C:\format.exe nelze).

Upozornění tento tip nepoužívejte a já nejsem zodpovědný za případné trable.

Tomík.
Adresar Windows se stejne jen tak smazat nenecha.
Samozřejmě to funguje pouze pod FAT. Pokud má Win(2000,XP,NT,ME?) NTFS tak to jasně nepůjde, kvůli přístupových práv.

Tomík.
> tak to jasně nepůjde, kvůli přístupových práv.

Vsechno jde, kdyz se chce :o)

Radek