hosting za hubičku

co si myslíte o hostingu Otoman (www.otoman.cz)?

nezdá se Vám jenom přece těch 350 kč za 2 roky nějak málo?
(500 MB prostor, PHP4, MySQL, 50 e-mailových schránek atd.)

jesli v tom nebudou ňáký fígle :o)
No to mě teda podrž!
Buď je tento hosting dotován nějakou velkou společností (třeba providerem), nebo tam bude nějaký háček (např. nespolehlivost)
Už to mám (ten háček)
Platba neobsahuje registrační doménový poplatek společnosti CZ-NIC
Ten ční: 1600,- první rok; 800,- každý další rok za doménu .cz

To už jaksi není za hubičku...
no, jo, ale když použiješ doménu III.řádu, máš to za těch 350....
doména II.řádu se platí tak i tak, takže to nebude ten pravý háček

a jmeno.me.cz, 500 MB, 50 emailovych schránek, podpora PHP, MySQL je fakt něco extra - až se mi to nezdá
ten hacek je v omezenem trafficu... pokud se vejdes do pausalu, tak ten web server ani nepozna a 150Kc/1G se mi nezda za hubicku :-)))

btw: co porad lidi nuti motat dohromady cenu za hosting a cenu za domenu? vzdyt oboji jsou uplne jine poplatky vetsinou placene nekomu jinemu?

m.s.
... hacek... ano, pro neznaleho uzivatele, ktery si ani neprecte podminky (tady), tudiz je docela mozne, ze si ani nemusi precist, co vlastne kupuje (tam) to muze byt docela prekvapeni (vzhledem k tomu, ze nevim o zadnem jinem hostingu v .cz ktery by poskytoval hosting s definovanym omezenim prenosu)

na druhou stranu, ja takovy krok vnimam (prestoze jsem spise v konkurencnim vztahu s uvedenou spolecnosti nez ze bych s ni mel dokonce neco spolecneho) jako neco velmi pozitivniho a feroveho, konecne se k tomu nekdo odhodlal, myslim si, ze to muze tomu konkurencnimu prostredi jen pomoct kdyz bude takto konkretne definovano, co za ty penize vlastne dostavas

fakt je to, ze ten jejich server muze unest takovych domen tisice, kdyz se to rozpocita do nakladu tak to muze byt i ziskove, nejaky velky kseft asi moc ne

ps: ono je docela legracni mit 0.5GB prostoru s 1GB trafficu mesice, jednou mesicne to muzes naplnit a stahnout ;-) ... zrejme pocitaji s tim, ze to kazdy zaplni budto tak na 10MB nebo kdyz uz tam bude mit hodne dat, bude mit i velke prenosy -> a po zasluze s nim bude provedeno zuctovani ;-)

pss: Martine nediv se jim, vetsina lidi vubec nema potuchy, jaky je rozdil mezi 2 RR v DNS a opravdovym hostingem, 500,- mesicne mi pripada primerena castka, za kterou muzes dostat dobre sluzby, 500,- rocne za DNS druhe domeny je dost premrstena castka, kdyz si uvedomis jake jsou s tim naklady
ano, taky jsem na ten hosting narazil, ale 1 gb měsíčně je šíleně málo... Jenom 100 návštěvníku denně a musíš to přesáhnout...:o).
no, 100 navstevniku je pro web nejake seriozni firmy i docela velke cislo, navic kdyz pocitas 1GB (nikoliv gb, vsimni si, ze i kdyz odmitam jinde psat velka pismena, tady je pisu, protoze pak bych mluvil o necem jinem) deleno 3000 navstevniku (mesicne), dojdes k 3MB, coz je docela dost na jednu navstevu ;-)

ne, nejsem jejich obchodni agent, jen hajim ten jejich pristup, ono kdo vi, mozna se k tomu taky jednou dostanem :)
> ale 1 gb měsíčně je šíleně málo...

řekl bych, že za normálních okolností je to docela dostačující, ale za 9,9 kč/měsíčně ani víc chtít nemůžeš...
> co porad lidi nuti motat dohromady cenu za hosting a cenu za domenu?

nevím koho jsi tím myslel, nic méně nic mě nenutí a nic nemotám :o)
> co porad lidi nuti motat dohromady cenu za hosting a cenu za domenu?

protože ti lidi to platí dohromady
> protože ti lidi to platí dohromady

nemám s tim moc zkušeností, ale řekl bych že je to, jak kde.... někde dohromady, někde zvlášť :o)
Mimochodem presna castka je 1680Kč první rok a 840Kč každý další - a jestliže uvažujete o každé ušetřené koruně je dost podivny vynechávat oněch 40Kč nemyslíte?

Jinak Miro, myslim ze DOST slovickaris, protoze pochybuju ze je zde nekdo kdo by si o 1gb myslel ze jde napr o jeden guestbook ci neco uplne jineho. Stejne myslim ze uplne spravny zapis je: 1Gb - podle predpon ucenych ve fyzice. (Kb,Mb,Km,...)
mno, kdybych chtel slovickarit, reknu, ze ta cena neni 1680,- ale 1600,- + 5% dph (ano, to je rozdil -- mozna ne pro tebe, ale pro me jako firmu ano), reknu, ze spravny zapis je 1Gi, nikoliv 1GB jak jsme vsichni zvykli psat

ale ja nechtel slovickarit, nevim proc mi to porad podsouvas


jinak aby ten prispevek mel aspon jakoustakous informacni hodnotu: kdybyste se rozhodli nepodporovat monopol CZ-NICu, muzete si koupit com/net/org domenu uz za 12 euro (www.joker.com)
To stejně není nijak moc levné... SK můžeš mít za dáčo...:-).
http://www.lupa.cz/clanek.php3?show=2489
>nevim o zadnem jinem hostingu v .cz ktery by poskytoval hosting s definovanym omezenim prenosu...

napada me treba rozruh-vyvolajici pipni.cz :-) behem nekolika tydnu by udajne mela byt spustena nova placena varianta (imho zajimava)... ale jinak pochopitelne 'neomezenej' transfer neni schopen poskytnout nikdo a je to spise jen cenova a obchodni politika...

>kdybyste se rozhodli nepodporovat monopol CZ-NICu...

... nebo treba godaddy.com (mozna jeste levnejsi, ovsem v zavislosti na kurzu :-)

>SK můžeš mít za dáčo...:-)

...proc ji nemas???

>nevím koho jsi tím myslel...

...nikoho konkretniho jsem nemyslel :-) kdybych myslel, tak bych to snad napsal jinak, ne? jinak kdybych mel byt konkretnejsi, tak spis to motal dohromady doublething ;)~
ale nic to nemeni, ze hosting (pokud neni soucasne registrator) z koupe domeny nema nic (jako by jsi motal cenu auta a cenu benzinu), nebo myslis ze niccz da nejake provize :-)

>je zde nekdo kdo by si o 1gb myslel ze jde napr o jeden guestbook ci neco uplne jineho...

no ale mohl by si nekdo myslet, ze jde treba o gigabit... takze co se tyce transferu, je 1GB namiste - nebo ne?

ale prece jen k puvodnimu: cena 150Kc/1GB je imho dost, na druhou stranu nizky pausal: takze pri nizke datove narocnosti webu by to mohlo byt zajimavejsi, nez si nekde zaplatit beznych 40-50Kc/GB plus pausal...

m.s.

m.s.
> ale nic to nemeni, ze hosting (pokud neni soucasne registrator) z koupe domeny nema nic

to vim taky; doufam že to víš, že to vim taky :o)
No já se furt motám mezi různými servry a byl jsem ochoten i platit a na Otomanu mi to přišlo fajn. 1GB by sice firma dle mě vpoho překročila, ale já asi ne. Zatím jsem si to ale nezaplatil, jelikož další věc je, že mi nezaručí cenu ani za předplacený období (možná že to není zvykem, ale co když mi pak nepěkně zvednou cenu a já můžu zas předělávat odkazy ve vyhledávačích, až půjdu jinam).

Pokud na to WZ přejde a bude se držet týhle ceny, tak se nebudu zlobit.
draku, ja vim, ze to vis... vzdyt jsem psal, ze jestli bych mel myslet nekoho konkretniho, tak spis hleda spatne doublething, ale nikoho primo radeji nemyslim :-)

>jelikož další věc je, že mi nezaručí cenu ani...
...ani nic dalsiho. prave pri platbe na tak dlouhou dobu opredu by si to zaslouzilo alespon nejake smluvni ujednani. predpokladam, ze pri platbe faktury je dostanes, ale na webu jsem nenasel zadne podminky, pravidla, garance nebo neco takoveho. ono tech 10Kc se zda, ze za zadnou smlouvu ani nestoji, ale v extremu by to mohlo treba pokracovat tak, ze za rok se snizi pausalni traffic a gigabajt zdrazi dvojnasobne... ale to ostatne plati vsude v obchode.

m.s.
Ad martin s.: Presne to jsem mel na mysli a proto jsem si to nezaregistroval. A proto jsem taky psal, ze na wz bych to i snesl, jelikoz je to uz ozkouseny a admin je dobrej, takze by nedelal podrazy, zatim co Otoman k takovym nepeknostem primo vybizi.
btw: miro, jaky traffic snese virtual hosting, aniz by jste jej prevedli na specialni variantu?

m.s.
myslis na freewebu nebo placeny web ?
k freewebu: jsou tady uzivatele s prenosy kolem 50GB mesicne, to je kazdopadne moc a snazime se to resit, bezne jsou ucty kolem 10GB a zadne problemy kvuli tomu zatim nemeli, jestli budou zalezi dost na nasem providerovi, zatim nejaky velky tlak na snizeni prenosu neni, takze se to snazime udrzovat na nejake snesitelne urovni

placeny web je o necem jinem, celkove, kdyztak se ozvi mejlem
samozrejme mam na mysli placenou variantu...

predchozi prispevek ber jako odeslanej tobe na mail a az budes mit cas, tak zkus odpovet [m.sachl@seznam.cz] :-)))

m.s.
Ja myslim, ze bez debaty jsou nejlepsi hostingy pipni.cz a webzdarma.cz. Prvni z nich pro ty, kteri jsou ochotni zaplatit nejakych 400 Kc rocne za domenu (webhosting je zdarma, v nabidce prakticky veskere myslitelne sluzby, server je o mnoho rychlejsi nez webzdarma, jedinou malou nevyhodou je limit prenosu na 5GB mesicne, ale ani to neni striktni) a webzdarma.cz je samozrejme pro ty, kteri domenu platit nechteji a staci jim tretiho radu. V obou pripadech je hosting naprosto zdarma, takze lepsi nabidka nikde ani nemuze byt.