odblokování mt50 siemens

Odblokování MT50
Ahoj lidi, koupil jsem před 14 siemens MT ve Twistu o týden později kabel (neorigo za 390).
Po přečtení asi milionu webstránek a stažení asi 20programů jsem se pustil s lehkými obavami do odblokování.. Tedy Javy, ne operátora .
První varianta(pomocí UniSiemens, Early Bird a Allsiemen) ztroskotala na nemožnosti spolupráce Unisiemens Proffesional v.4.00 s COM1. Proč? Protože mám interní modem na COM3, musel jsem ho tedy na chvíli zakázat, pak Unisiemens OK. Ale zpět. Hledal jsem tedy jinou cestu pro zpřístupnění Java profilu v telefonu, abych mohl tahat Java aplikace po kabelu z PC a zpět. Pak jsem díky www.fks.pl úspěšně a snadno použil
dva programy (Java Activator + MT50 Unlock for Yura). ÚSPĚCH !!! Flash firmware MT50140312W se mi nezdařil, nechal jsem tam původní verzi 9.Dále jsem stáhl DataExchangeSofware v.267. Paráda, už jsem si dělal v paměti telefonu, co jsem chtěl. OUHA.Po dvou dnech řádění jsem do telefonu kopíroval hru, myslím HTETRIS (jar+jad), telefon se vypnul a už dva dny mám po HEHE.
Tak mi řekněte, co jsem udělal blbě a jak to napravím?
Zkoušel jsem tyto programy doporučované na vzkříšení:
1.Unisiemens pomocí souborů M50EPP_FW.bin a M50FB_FW.bin proběhne regulérně vše jak má, telefon reaguje stále stejně – po ZAP následuje asi 0,5 secmodrý display+bzíknutí.
2. Při použití Siemens_All34_cracked_by_XzZ ( stejně tak verzí 2.05 dál 2.09 dál 2.091) pomocí flashe MT5090306.plx (2,8MB) nejdřív píše „sending něco“,pak mi hlásí program něco jako „Execution error or stopped user“. Telefon se ale nadetekuje, ta chybová hláška se objeví až tak 15-20sec. Po ZAP mobilu. Tak teď mi něco poraĎte. Taky jsem zkoušel AllSiemens_300, ten proběhne ok, v závěru ale „eeprom dammaged“. Tak znovu pustím unisiemens, nahraji novou eeprom, a stejně ten telefun furt jen bzík.
Žádný nápis, NIC. Stručnějc mi to nešlo, sorry.
Můžete mi psát na natalek@wo.cz co vím, poradím.
Všechny pokusy o vzkříšení jsem zkusil i na PC v práci kvůli jiné kofiguraci - na obou PC WIN98 SE.
Poradí někdo mě ??? – unlocker teoretik JAN de ST.
P.S. Na svém PC si dělám vše sám včetně Flash Biosu a taktování a telefon asi ponesu do servisu !!!Do servisu musím do ČB nebo do Prahy a se zárukou asi počítat nemůžu
Mám Alcatel 501 a datovej kabel.
Můj problém je, že z něho nemůžu nic načíst(tel. seznam, zprávy). Jedině co umí je posílat SMS.
Řeším jak řeším, chyba bude asi v COM portech. COM2 int. modem.
Nevíte jak vše nastavit, aby to fungovalo?

Sorry je to jiná otázka než ta tvoje.
Amaterské odblokováni sebou nese jistá rizika a může mobil znehodnotit.

TOmík.
mt-siemens.aktualne.cz