Spořící účet

Zdravim,
za pár dnů mi bude 15 a rád bych si někam uložil 10 000Kč. Zatím jsem to měl na poště, ale chci to hodit někam, kde se mi to bude dobře úročit, protože na to stejně nešahám. S čim máte dobrý zkušenosti?

Díky za nápady.
<HTML>To bych take rad vedel :)
I kdyz ma castka je o nekolik radu vetsi nenasel jsem nic kde by se to jakkoli vyplatilo</HTML>
Richard: to věřím, přeci jen jsem chudý student. Ono tohle je často diskutované téma. Ze všech stran slyším, že je nejlepší eBanka, ale ta je drahá a jde trochu do mínusu. GeMoney maj divnej web a další jsem nezkoumal.

Kdyžtak si někdy udělám čas a prozkoumám to.
<HTML>trochu do minusu?
Nikdy jsem nemel rad zadne pujcky, kontokorenty a nic podobneho, jsou z toho jen problemy a spatne se spi. Ja radeji par mesicu setrim abych zadne minus nikde nemel a presto si koupil co chci</HTML>
Richard: myslel jsem všemožné poplatky za každou blbost apod.
pixy ted nekdy taky hledal neco takovyho a nenasel... hm to byly pojistovny
já sem u ge captů a nestěžuju si
<HTML>Jinak jeste podotknu ze kdyz dnes nekam ulozis 10 000 spis o ne casem prijdes, nez aby se castka zvetsovala se snizuje ;)...</HTML>
Co třeba studentský účet u České spořitelny? Tam mám pocit že jsou poměrně velké úroky a různé výhody. Otázka je nakolik jsou ty výhody pro tebe výhodami. Např. možnost prémie 10000 (po zdanění 8500) v případě dosažení červeného diplomu na vysoké škole ;-)
Já mam studenstkej u KB a nestěžuju si. Účet ti vedou zadarmo, každej rok dostaneš na pivo (333Kč), jen úrok je malej.
Já mam Student+ u ČS a žádné velké úročení tam není (jako asi na žádném účtu). Máš zadarmo vedení účtu, platební kartu , Interbanking a nějaké slevy v obchodech.


Jesli, ale chceš, aby se zůstatek zvětšoval nebo aspoň nesnižoval, nejlepší je asi nechat si je pod polštářem :) (U Student+ jsem měl měsíční úrok ze 2000 asi 4 Kč, příčemž jen za odeslání výpisu je 6,5 :)


Pak se taky možná dá vydělat na podílových fondech nebo investicí na burze :)
KB měla kdysi (když jsem ještě měla prachy), T- konto, kde byl vysokej úrok za cenu, že se na ty prachy nesmělo nějakou dobu šáhnout... Myslim, že to ještě maj. Jinak studentský projekty sou vždycky výhodnější než standard. Já mam KB a nevim... dražší a těžkopádnější než ČS, ale komfortnější služby - můj dojem...
Laura: Jo, ja bych tam klidne vložil víc a nešáh na ně dýl, no problemo.

Btw k těm kontům, docela se bojim komerčky a jejího e-bankingu, kerej je IE only a já jaksi IE na kompu neprovozuju. (přes Wine je divný :/)

Ale díky, kouknu na to.
>bojim komerčky a jejího e-bankingu

Co se týče čs a jejího Servis24, tak v FF je naprosto v pohodě.
Quinix: jo, o tom vím, ale KB je tím proslule známá a teď jsem před pár dny slyšel, tak s tím hodlá něco i dělat.
No tak si to hoď na termínovanej účet, tam máš vyšší úrok, právě za cenu toho, že máš předem dohodnutou minimální dobu, po kterou tam ty peníze musíš mít.
Když to vybereš dřív, nepřipíšou ti žádnej úrok.

Jinak je to jako všude čim větší riziko, tim větší výdělek.
Od relativně bezpečných dluhopisů, po podílové fondy a akcie.
ja mam na ucte 256 864 kc a kazdy den se pridava 19%......to bude asi tim ze sem jim nedavno vyhrozoval teroristickym utokem.........
podílové fondy jsou asi nejlepším kompromisem
tjn., nejakej fond penezniho trhu, z toho vycucnes tak 1,5 procenta

viz. treba www.iks-kb.cz
sporoinvest
2,56 %
no asi bych si sehnal termínovanej vklad (70%) + cenný papíry, burza (30%). Popřípadě pokud na to nebudeš 3 roky šahat a budeš vkládat, tak stavební spoření.
Tohlensto řikal nějakej analytik. Všecko do cennejch papírů nevrážej, je jasný proč, naproti tomu můžeš mít za rok třebas o 100% víc. Nebo zkus obchodovat s platinou. Tam jsou skoky docela drsný (třeba 30%).
Nebo prodej vsechno co mas a sezen si jednu akcii microsoftu XD
Komerčka není špatná, vzhledem k tomu, že jadu i na IE, vyhovuje mi e-banking a kontokorent využívám trvale (není to úplně jako půjčka, když s tím umíš hospodařit). Ale spořit se na normálním účtu teda příliš nedá.
Co založit nějaké stavební spoření?
#lama: http://goddart.wz.cz - ale v Mozille to nezkoušej, zatím radši IE;)
nechceš si to uložit ke mě?