Thunderbird

Nedávno jsem zde psal příspěvek o FF, nyní mám problém s programem od stejného výrobce.
Problém se týká práce s přílohami za předpokladu, když je používán IMAP.

1) Lze něják zabránit tomu, aby se příloha stahovala hned po otevření e-mailu? Chci si občas přečíst jen v rychlosti text bez čekání na to, než se ztáhne 16 MB přílohy..
2) Dá se zase někde nastavit, aby se přílohy a vlastně samotné emaily ukládaly někam na disk a nemuseli se dokola a dokola jen při otevření jiného emailu a poté se vrácení na ten předchozí načítat céle celoučké odznovu? Tak jak tomu je u Outlooku..

Diky za vsechny rady..
<HTML>Určitě jde nastavit obojí, co se týče 2) tak to dělá např. Opera zcela normálně (že ukládá na disk)

V nápovědě, manuálu apod. nic není?</HTML>
1) zobraz si vlastnosti (nastaveni) uctu. ze stromu vlevo vyber "nastaveni serveru", zatrhni "stahovat pouze hlavicky zprav". u imap serveru toto nastaveni neni. :-/ asi to neni uplne ono, cos chtel, ale jinak nevim.
2) zobraz si vlastnosti (nastaveni) uctu. ze stromu vlevo vyber "rezim offline a misto na disku" pak tlacitko "vyberte slozky pro pouziti v rezimu offline", vyberes slozky, ktere chces ukladat na disk, ok, pak jeste nad tim tlacitkem zatrhnes "zpristupnit zpravy ve slozce dorucena posta pri praci offline". vsecko nastaveni potvrdis. pak musis tb spustit v rezimu offline nebo se do nej prepnout pres menu soubor nebo ikonkou uplne vlevo ve stavovem radku. osobne to moc nepouzivam, spoustim vetsinou online, ale melo by to fungovat.

jinak zkus prohledat forum.czilla.cz
skvělě, díky