Jak vytvořit chat...?

Nedávno jsem se rozhodl udělat chat na mé stránky. Ale je tu jistej problém... Chat jsem se rozhodl vytvořit pomocí MySQL. Používám zdejší databázi, ALE.... Zde je ten problém. Ta je omezená na určitej počet volání databáze za hodinu. Toto číslo je 1400. Jenomže v případě, že chcete vytvořit chat, kde je asi tak 10 lidí, co májí nastavený refresh (obnovování stránky) po 5s. , tak tento limit během chvilky vyčerpáte. Byl bych moc rád, kdyby mi tento problém pomohl někdo vyřešit. Ale nemám v úmyslu si pořídit placenej sever.
Moc dík a s pozdravem Maxwell
Vyřešit to se zápisem do souboru.
Mno, o tom jsem taky přemýšlel, ale nemyslím si, že je to zrovna to nejlepší. Zájímalo by mě, na jaké bázi pracují dnešní chaty...
Nevím, možná na databázi, ale tady na WZ je to určitě kontraindikováno.
no imho jsou chaty delany predevsim s pouzitim db, ale tady na wz bude nejlepsi to resit pres zapis do souboru.
Cez subory sa to da riesit,ja som jeden takyto chat vymyslel a fungoval perfektne.Zakladna filozofia pri praci zo subormi je,ze sa treba vyvarovat akemukolvek automatickemu mazaniu a skracovaniu suborov scriptom,inak hrozi,ze vzdy moze dojst k strate udajov.A to dokonca aj pri pouziti navesti a prikazu flock ktory by mal zabranit k paralelnemu pristupu viacerych uzivatelov .Mam s tym skusenosti.Radsej budem tie prispevky pridavat do suboru a nacitavat ich odzadu povedzme poslednych 20 ako keby som ich mal nejak po case mazat a skracovat tym subor kde budu zapametane..
A co takhle pomocí databáze Acces? Lze propojit PHP s Acces?
Access je od Mrkvo$oftů, tudíž nelze...
A tady na WZ by to ani AFAIK nešlo.
Mno, tak to vypadá, že asi teda dojde na to, abych vytvořil ten chat pomocí externích souborů... A tak mohl by mi, prosim vás, někdo poslat nebo poradit s tim kódem? Nastavení uživatele, mám už vyřešený, jenom mi zbejvá to zobrazování a ukládání, popřípadě mazání starých zpráv v obsahu... Byl bych moc moc rád za takovou pomoc ;-)
S pozdravem Maxwell