ADRESA DB

prosim vas aka je adresa DB servera
Myslíš na phpmyAdmin? http://mysql.wz.cz nebo parametry fce mysql_connect()?

mysql_connect("mysql.webzdarma.cz","tvůj_web_bez_přípony","tvoje_heslo");
mysql_select_db("tvůj_web_bez_přípony");
2blahapet: tak wz nebo webzdarma? ;-) Já bych to tvoje mysql_connect() trochu upravila s dovolením:

mysql_connect("mysql.webzdarma.cz","tvůj_login","tvoje_heslo");
mysql_select_db("tvoje_databáze");

kde tvůj_login, tvoje_heslo a tvoje_databáze se dozví v administraci v nastavení mysql po zaškrtnutí Aktivní (což ale dn asi už věděl).
Thalia:

>> tak wz nebo webzdarma?

Promiň, nějak nechápu. Jde o to, že většina začátečníků používá jako druhej parametr fce mysql_connect() název celého svého účtu, místo jen několik těch písmen po první tečku. Co se týče prvního parametru, tak je jinak jedno jestli se zadá mysql.webzdarma.cz nebo jen mysql.wz.cz - fungují obě varianty, samozřejmě vím, že je doporučována ta první. Jinak druhej parametr fce mysql_connect() a jedinej parametr fce mysql_select_db() jsou ve většině případů shodné, pokud IMHO není na webzdarma více účtů založených na shodných názvech (opět po první tečku). Jinak máš pravdu, že název DB je v Nastavení MySQL.
2blahapet: nebylo třeba se tak rozepisovat, ten smajlík tam nebyl jen tak ze zvyku... opravdu to bylo rozverné mrknutí ;-) narážející na to, že jsi ve své odpovědi zmínil obě varianty připojení k db - jak mysql.wz.cz, tak mysql.webzdarma.cz. Nekoho by to mohlo zmást. Řekneš mysql.wz.cz a do konkrétního příkladu pak napíšeš něco jinýho.

A co se týče druhýho parametru a názvu db, vetšinou je to shodný se začátkem názvu účtu, to ano, ale já sama jsem u jedné db toto neměla shodné a proto se snažím už hned na začátku říct, že název db a login a také heslo k db si mají zjistit v administraci.

Můj příspěvek nebyl žádným útokem na tebe, jen doplněním informací ;-)
Vždyť já vím. Jen pro doplnění toho "mysql.wz.cz" mám před tím "http://" a to by snad nedával do mysql_connect(), ale do adresního řádku svého browseru, no i když ...
... no právě - je potřeba předvídat raději všechno ;-)