Export SQL

ahoj, chcel by som vás poprosiť o radu. S sql nemám prakticky žiadne skúsenosti. Jediný prípad, keď som s tým mal čo dočinenia bolo, keď sa mi podarilo úspešne rozbehnúť vlastné phpBB fórum na wz.cz servery. Chcel by som sa spýtať, ako je možné odkázať na sql databázu (prípadne exportovať ju) tak, aby som mohol prípadne prejsť na iný server ako je wz.cz (časom by som si chcel zakúpiť nejakú platenú webhostingovú službu). Dá sa tá databáza nejak efektívne exportovať, prípadne na ňu nejak odkázať? (chcem mať zachované staré príspevky z fóra)..

ďakujem veľmi pekne
Hostname - mysql.webzdarma.cz
database name a user name a heslo jake mas nastavene..
staci?

ja resim jiny problem - vyexportoval sem si tyhle databazi od php fora a potrebuju ji narvat spatky sem ..a nevim jak :/ grrr
Marek: Export a import db se dá snadno udělat přes phpMyAdmin. S odkazováním na db je to horší. Některé webhostingy (hlavně free včetně WZ) neumožňují se připojit k db z jiného serveru. Ale to by neměl být problém. Při migraci přesuneš i db.

TomZ: Import db: Otevři si phpMyAdmin, klikni vlevo na databázi, klikni na záložku SQL a zkopíruj do toho políčka obsah souboru, cos vyexportoval. Nebo odkaž přímo na ten soubor. Jediné úskalí skýtá kódování češtiny. Pokud máš db nastavenou jinak než tvůj export, objeví se paznaky místo diakritiky. Musíš si si tím pohrát.