pomale pomale trvaaaa

Mate nekdo stejny problem? Ja vim, ze wz nikdy nebylo rychle, co se tyka nacitani stranek z databazi, ale tyden, dva tydny je to fakt na ukrouceni ocasu. Kdyz se uz podari nacist stranku, tak to je tak minuta, nekdy vubec nic. A moji znami se ze zahranici na me stranky nemuzou podivat vubec (slysim v lepsi pripade IT TAKES FOREVER TO LOAD YOUR PAGE). Ehm.
<HTML>http://www.webzdarma.cz/forum/read.php?f=1&i=30392&t=30390 vč. odkazů tam uvedených - co se týče zahraničí.</HTML>
Sem ze SVK, neni to daleko ale nemam zadnej problem... Musim wz pochvalit. Mam hodne kamaradu keri sa stezuju na pomale natahovani stranek... a pak je zavolam do me skoly na internet a tam kazdou stranku z wz maji do sekundy! A pak se ospravedlnuji a meni ISP. Kdys mate rychly internet, tak i s pomaleho serveru dostanete to co chcete velmi rychle..
Mike: nic proti, ale pokud máš rychlý net a pomalý server, tak jsi omezen rychlostí serveru; logicky. Nebo mi snad chceš říct, že když budu mít pomalé auto a budu umět rychle řadit, že taky pojede rychle?

Olaf: zálež na providerovi. Pokud máš poskytovatele, který je napojen na CZ.NIC, tak ti WZ poběží rychle, ale běda jestli ne (třeba net od T-Mobile)!
No ja mam 4Mbps/1Mbps, takze pomaly net nemam... a provider je 802. Jinak k databzi se dostanu rychle jen pres noc, kdyz neni wz tak vytezovan.
Olaf (ispace.xf.cz)
tezko rici. Popis presne problem pri jake akci to dela, aby jsme ji mohli zopakovat.
Treba mas spatne naklicovanou databazi nebo zrovna nekdo zkousi pouzit wz.cz ke spamovani
Problem je ten, ze to nedela nic. :-) Veskere stranky se nacitaji strasne dlouho -- dobre jedou jen v noci a rano. Pouzivam Mambo, vse jelo skvele, ale posledni dobou proste nejde delat nic, prace v systemu je strasne pomala. Ja uz budu prechazet na placeny hosting, snad brzy, musim se rozhoupat k tomu, abych zalohoval web, databazi a vsechno udelat tak, abych ho mohl mit funkcni na nove dome. No jo, hele, zase mi nejede web... mam tam nastavenou hlasku v pripade vypadku databaze... Kaslu na to. :-) Mozna je to tim, ze mam kolem 800 kB databaze plne. Kolik je limit? 2MB? To je stejne smesne. ;-)
Olaf (ispace.xf.cz)
Velikost DB je myslim 5M, pri pozadani ti ji rozsiri, jestli budou dobre duvody.
Jestli chces, muzu ti to vse zazalohovat ke mne, zabalit a dat na jiny hosting odkaz na rar balicek, kdyz te to tak zlobi.

Co treba FTP, to ti jde stejne?

Jinak mne napada:
start - spustit - "tracert ispace.xf.cz"
a melo by to zacit vypisovat cestu, kudy te to pripojuje s casy pripojeni. Mozna by stacilo, kdyby ses pripojoval v nejakem miste pres jiny server, ze zrovna tamtem u vas ma nejake potize.

"Pouzivam Mambo, vse jelo skvele"
U mne to vse jede skvele, mne jen nezaujal obsah stranky, jestli zkousis nahodou propagandu pod zaminkou nefunkce :)
"U mne to vse jede skvele, mne jen nezaujal obsah stranky, jestli zkousis nahodou propagandu pod zaminkou nefunkce :)"

Tak to by mne urcite nenapadlo. Ja mam svou cternarskou zakladnu. A bohuzel prispevek do fora je podminen prihlasenim a ono to napise samo, jakou stranku mam. Vubec to nebyl zamer. o_O
Olaf (ispace.xf.cz)
treba mas spatne napsane prihlasovani? :) zapomnel jsi zakomentovat localhosta a pak se to chova tak, ze ne a ne nacist stranku
Ne, u sebe logovani nemam, ja myslel tady. Jako ze abys prispel sem do fora. Ted mi me stranky jedou normalne, ucpe se to dle mne tak kolem 15. hodiny, uvoni se to zase az v noci.
kolem 15 prijdou deti ze skoly, venku snezi, co maji delat? po 7,8,9,10 uz musi jit deti spat, takze naprosto logicka spicka inetu. Cemu se divis?
já vím, co tomu je, máš to blbě napsané. ;-)
Ne Marku, spatne napsane to nebude, je to Mambo. Proste od vecera do 14. hodiny odpoledni to jede, nejlepe od pulnoci, ovsem to navstevnost nebyva nejlepsi. ;-) Schvalne nekdo ted zkuste nacist me stranky... Nejde tam pustit trochu vic? ;-)
BTW uz se hodinu snazim nahodit novy clanek... trham si vlasy. Necham to na noc.
Jo, jeste poznamka. Samozrejme, ze muzu prejit na placeny hosting (coz taky udelam), ale pouzivani wz neni zdarma, jak se muze zdat. Ty reklamy vynaseji vic, nez kdybych platil 70 kc/mesic. ;-) A vubec to vkladani reklam dole je blbe udelane. Jakmile nahraju na web neco noveho, okamzite se tam napasuje reklama, taze ted mam dve reklamy dole (pry, ja je nevidim). Jde to odstranit tak, ze opet zvolim zobrazeni nahore, smazu kody reklamy v php souborech, ulozim, zase zmenim polohu reklamy... no delat to pokazde je fakt opruz.
<HTML>I když zobrazuješ reklamu dole na všech stránkách, tak můžeš mít v nastavení reklamy zaškrnuto Nahoře. To není problém. Prostě nastavíš vkládání reklamy do určitého souboru a ten pak includuješ na všechny stránky dolů.
Jo dole vidím dvě reklamy. Tvůj web mi jede, i když docela dost pomalu.</HTML>
Ted se trosku rozjel... ale administrace mi porad nejde, porad to pada. :-(
To je zajímavý, všem to funguje, jenom tobě ne. Tak čím to může být?
Co kazdemu funguje? To nemyslis vazne. :-) Asi toto forum moc nectes. ;-) A proc mi stranky frci normalne rychle az pri veceru? Ted je to proste ucpane jak svin a muj web je kompletne zavisly na databazi. Jestlize ma nekdo na strankach jedno forum, ktere to potrebuje, tak to nemuzes srovnavat.
#1040 - Too many connections

Muzete mi rict, proc se nabizi tyhle sluzby, kdyz je to omezene? Ja se fakt nestacim divit... Omezovat pocet uzivatelu, ale nabizet prakticky neomezene mnozstvi registraci je fakt nesmysl. Ja uz mlcim, uz to nejak doklepu.
Olaf: to nebude MySQL serverem. To bude tebou; resp. tvým systémem.
"Too many connections" znamená, že jsi překročil počet připojení k SQL serveru během hodiny. Omezené je to proto, aby takoví "odborníci" jako ty, zbytečně nezatěžovali server kupou dotazů. Schválně, kolik dotazů je zapotřebí pro tvou úvodní stránku? He?

A jen tak mimochodem: já osobně mám téměř celé stránky v MySQL a díky optimalizaci jsem se ještě s To many connections nesetkal (denně okolo 100 návštěvníků a 800 pageviews)
No tak radeji nebudu odpovidat, zacim se totiz potit. ;) Diky za snahu odpovedet.