Fórum > SQL > Stránkování

Stránkování

Autor: www
Datum: 15.2. 2007 22:43
Ahoj mám takovejhle kód a potřeboval bych tam k tomu vypisu udelat stránkování..Všude sem to videl hrozně složitě...Nějak si s tím nevím rady..
<?php
$sql = mysql_query("SELECT * FROM dodavatel WHERE atp='Ano' LIMIT 10");
for($i=0;$i<mysql_num_rows($sql);$i++){
$ukz=mysql_fetch_array($sql);
echo $ukz["jmeno"]."  <br><br> E-mail: ".$ukz["mail"]." |  Telefon: ".$ukz["mobil"]." <br> Id: ".$ukz["id"]."<br> Obor ".$ukz["obor"]." |  Region ".$ukz["okres"]."<br>Charakteristika:<br>".$ukz["text"]."<br>";
			
echo "<hr>";
}
			
			
 ?>
Vůbec netuším jak to nastránkovat.Děkuju za pomoc.
Autor: Thalia
Datum: 15.2. 2007 22:45
<HTML>Koukni <a href="http://www.webzdarma.cz/forum/read.php?f=2&i=36976&t=36976">sem</a> (až na konec vlákna).</HTML>
Autor: Richard
Datum: 16.2. 2007 22:20
<HTML>Ne na uplny konec :) ten uplne posledni kod je nefunkcni (od Toma)</HTML>
Autor: Tom
Datum: 17.2. 2007 00:01
Richard S trochou snahy funkční :P
Autor: www
Datum: 18.2. 2007 00:21
Ten kód je v pohodě ale mám dotaz šlo by to tady předělat?
Pocet polozek na list pokud jich je opravdu tolik v databázi a pokud ne tak zobraz pouze nalezené
Šlo by to takhle?
Díky moc.
Autor: 25k
Datum: 3.3. 2007 08:57
Tady mas strankovani ktere slozite neni :) netrap se stale se stejnymi podminkami v kazdem skriptu 

-> http://www.rjwebdesign.net/scripts/examples/strankovani2/

-> http://www.rjwebdesign.net/scripts/download.php?fid=10&file=strankovani2.zip
Autor: peta
Datum: 3.3. 2007 14:47
www (euprez.euweb.cz)
Strankovani samo o sobe je celkem slozita zalezitost, protoze kazdy to chce jinak.

Treba chces, aby se dalo zobrazit N polozek od X.
Chces, aby N mohlo byt libovolne nebo treba omezene na 10 20 50?
Chces, aby X mohlo byt libovolne nebo jen podle aktualniho vypisu?
takze si zvolis treba:
$const = array (
'n'=>array(10,20,50)
);
$n = isset($_GET['n']) ? $_GET['n']*1 : 0;
$n = in_array($n,$const['n']) ? $n : $const['n'][1]; //default 20
nebo
$n = ($n>0 && $n<50) ? $n : 20;

pro ziskani poctu:
$sql = mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM dodavatel WHERE atp='Ano'");
-> $NN

dopocitas pocet stranek
$NN/$n -> $b

z get ziskas aktualni stranku
$a = isset($_GET['a']) ? $_GET['a']*1 : 0;
$a = ($a>=0 && $a<$NN) ? $a : 0;

a uz mas ( $a / $b ) ktera stranka a kolik jich je
z toho si dopocitas jestli je $a>0 a $b<$NN -> sipecky vpred / vzad

mno a nakonec ten tvuj dotaz upraveny o polozku od ($a)
$sql = mysql_query("SELECT * FROM dodavatel WHERE atp='Ano' LIMIT $a,10");
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace