konverze iso-8859-2 -> utf-8

Zdravím,

chtěl jsem se zeptat, jestli má někdo zkušenosti s výše uvedenou konverzí. Na netu jsem četl nějaké možnosti např. kompletní dump do plain textu, a pak převytvoření struktury (v novém charsetu) a nahrání přes např. phpmyadmina.
Problém/zádrhele vidím ve dvou věcech. Jednak to potřebuju v DB, která má cca 150MB (což přes phpmyadmina spíš nejde). Za druhé potřebuju řešení, který zachová referenční integritu (tak jak je nastavená) (což mám špatný zkušenosti s dumpem a nahráním znovu).

Co vy na to, nějaké rady, jak bych mohl docílit změny z dat uložených v iso-8859-2 (latin2) do utf-8?

Předem díky moc za jakoukoliv radu.

J.
Co se týče velikosti, phpMyAdmin zvládne zchroustat i velkou databázi, ale je třeba mít vhodné nastavení pro samotné php (kterým je phpMyAdmin limitovaný). Referenční integrita by taky neměla představovat problém (pokud se udělá skutečný dump včetně auto_increment hodnot a zpět se vkládá do prázdných tabulek, aby nevznikaly problémy se již existujícími klíči), osobně jsem nikdy problémy nezaznamenal (i když uznávám, že si nejsem někdy úplně jistý výsledkem a dělám vždy pro jistotu kopii/zálohu celé databáze, nikoli jako dump). Tohle sice není v prostředí webzdarma možné, ale předpokládám, že při takové velikosti se o prostředí wz nebavíme :)

A pokud možné, úplně bych z toho vynechal phpMyAdmin a použil linuxovou utility mysqldump (a bacha na verze, starší měly s různým kódováním problémy).
Máš pravdu, dovolil jsem se zeptat na dotaz mimo wz, jelikož vím, že se tady pohybujou lidi s velkýma zkušenostma.

Pod vhodným nastavením, máš asi na mysli max upload size, timeouty apod že? To bude chtít docela vyladit, protože nemám přístup na lokál, ale musím přes internet, a to i s kvalitní linkou je pořád problém pro upload souboru 150MB :) ale je dobrý vědět, že to je reálný :)

Počítám, že ten mysqldump bych musel ladit přes přístup na konzoli, to jsem popravdě zatím neřešil, ale třeba tam ta možnost je, takže taky dobrej tip.

Věděl jsem, proč se tady ptám :) díky moc a kdyby byly ještě nějaký tipy, budu rád, ale myslím, že toto jsou asi opravdy ty reálný možnosti. Bohužel žádnej zázrak software, kterej by to udělal za mě :)