Ženská a webovky :-)

Ahoj chlapi, teda když vás tak "čtu" asi vás začnu využívat (to je přece ženským vlastní ;) - není tu někdo bohatel a nezadanej? Pardon, tohle není seznamka :(
Snažím se naučit se pracovat ve FrontPage, doporučíte mi nějakou knížku ? Zatím jsem splácala: voriskiada.primahosting.cz ale jaksi bych se ráda posunula jinam. Jenže mi chybí rádce...
Jo ale to nejdůležitější - mám zaregistrovanou adresu a teď potřebuju nějak nastavit mail... asi jsem tupá. Mám index stránku ale stále mě to odkazuje že jí mám blbě :-( Předem díky za odpovědi. Jistě budou FTIPNÉ. Jana
Mno, pokud OPRAVDU chces psat stranky ve M$ FP, tak si precti na Jakpsatweb.cz neoficialni napovedu k FP 2000. Pokud se rozhodnes psat stranky rucne v PSPad / NotePadu / nebo jinem textovem editoru, tak prostuduj zbytek JakPsatWeb.Cz.
K tomu mailu - po prihlaseni klikni na odkaz nastaveni a pak z nabidky vyber e-mailova schranka.
www.jakpsatweb.cz
>> neni tu nekdo bohatej a nezadanej?
Ano, penize jako obvykle az na prvnim miste :-( Zmar!
Já věděla že se někdo chytne a bude mě chtít kamenovat ... na konci měl být smajlík :-) Tak se nečerti
Ahoj Jano, jsem svobodný a NESMÍRNĚ bohatý. Jé, to není seznamka, no budiž. Ono je to s tou bohatostí stejně úplně jinak.
Když chceš zahájit tvorbu www, tak je dobré o tom něco vědět. Takže buď odkazy nahoře a nebo jsem našel speciálně jeden pro ženské (psala to ženská) http://lufik.pescz.cz/html/ . Zase to psala učitelka, tak nevím, ale mě se to jako úvod docela líbilo.
Ahoj Jano, jestli chces psat stranky ve Frontpage, tak jedine ve verzi 2003. Ty predchazejici jsou nepouzitelne. Dobry editor je Dreamwaver od Macromedia. Ale nejlepsi..., nejlepsi je Poznamkovy blok. Opravdu.
Btw.: kdyby to byla seznamka, tak bych Ti neco pripsal:)
Nechápu, jak někdo může prohlásit, že nejlepší editor na text je poznámkový blok. Žádný syntaxhighlighting, žádná kontrola uzavřených tagů, žádná kontrola struktury html, žádný folding, nic. Navíc v mém linuxu nic tak hrozného jako poznámkový blok není. Leda bych si ho napsal. I pitomé vi umí barvit tagy. Což se poohlídnout po něčem, co je rozumné. JEdit....
Asi to je paradox, ale já Notepad preferuju taky jako THE BEST. Mám PSPad, ale ten použiju pouze na kontrolu HTML, taky má výhodu, že má očíslovaný řádky v kódu, což se mi hodí, když mám v PHP Parse error on line 472. Taky ho ještě použiju na konverzi kódování a to je tak asi vše. Zvyk je prostě železná košile a já source píšu nejradši v Notepadu.

Petr
2Martin: ja jsem neuvadel ze Notepad je editor. A to je dobre ze neni. Editor by to byl, kdyby obsahoval spoustu blbosti jako treba ty, co jsi uvadel. Je to proste Poznamkovy blok - nástroj pro praci. Jde v nem udelat presne to, co chces - kdyz vis jak na to;)
Ale jsem si pěkně rýpnul, co? (-; ... JEdit!
Jo! Uzil sis to?
JEdit je taky textový editor. A když v notepadu splácáš složitější phpko a někde ti tam visí neuzavřená závorka a notepad ti ju ne a ne ukázat a počítáš a počítáš, nemůžeš se dopočítat, tak to se aspoň ukazování odpovídající závory hodí. A to není jediný případ, co se hodí.... Ale ne, piš si v čem chceš. Proč si nechat pomáhat.
Neber to jako útok. Jenom se mi nástoj, hodný dosu zná poněkud jako nouzové řešení. Proč vlastně používat windowsy s celou jejich grafikou? Ad absurdum: proč používat počítače.....
No ja jednoznacne doporucujem macromediu.Je to urcite lepsie ako poznamkovy blok" a aj pri PHP prikazoch ktore pozna zobrazuje parametre funkcii ktore sa ocakavaju.Zname prikazy(a je ich vacsina) zvyrazni(verzia MX 6.) takisto aj syntaxe.....navyse umoznuje taketo "dopomahanie" aj pri programovani HTML kodu.Absolutnym BEST je v nej podla mna riesena editacia CSS vlastnosti. Neviem si predstavit, ze bych to pisal v nejakom editore s nejakou priruckou nazvov vlasrnosti CSS v ruke.Naco ked je nato program........
Rasto: já už si to skoro všechno pamatuju. (-; Ale syntax zvyraz mam in na CSS, takže se s těma css vlastnostma nějak trefím... (-: Já mám prostě jeden editor na všechno (včetně SQL a pošty... )
Taky nemam rad hlasky, ze nejlepsim HTML editorem je Poznamkovy blok. Vytvaret web primym psanim HTML vede k lepsim (strucnejsim, lepe strukturovanym) vysledkum nez pouzivate treba FrontPage. Ale i v takovem PSPadu (priznivci Linuxu necht se neurazi) pisete primo kod, ale jak uz tady bylo receno, v mnoha pripadech usetri praci uz tim, ze kod zprehledni.
Me totiz prijde, ze ti, co jsou autory vyse uvedeneho vyroku, se vytahuji, ze k tvoreni webu nepotrebuji zadny WYSIWYG a vsechno dokazi z hlavy napsat v kodu.
>> vsechno dokazi z hlavy napsat v kodu
nedokazu. presto nepotrebuju k tvoreni webu zadny WYSIWYG.
Jedit taky není wysiwyg, já to taky dokážu v notepadu. Ale naco notepad, když se to dá rovnou psát v textarea ve webovém rozhraní. To je to samé.
Ale že je to úlet od původního tématu. (-;
Pravý drsňáci syntax highlighting nepotřebujou ;)
No, textareu na web. rozhraní bych moc nedoporučoval. Jestli používam jiný kódovaní než iso-8859-2, budu mít problémy s diakritkou.
Co asi rika Jana na to, jak se rozjelo jeji tema? :))
Však o to jde. Taky bych to mohl dělat v notepadu, ale proč si to záměrně a zbytečně ztěžovat?

Fakt jsme ale tématicky vedle.
Ahoj, díky za odkaz, mrknu na to hned jak budu mít čas. Jana
Ahoj Jano, jestli chces psat stranky ve Frontpage, tak jedine ve verzi 2003. Ty predchazejici jsou nepouzitelne. Dobry editor je Dreamwaver od Macromedia. Ale nejlepsi..., nejlepsi je Poznamkovy blok. Opravdu.
Btw.: kdyby to byla seznamka, tak bych Ti neco pripsal:)

Ahoj,díky za vzkaz. Mám (pravděpodobně verzi 2002) Začínala jsem s poznámkáčem ale asi nejsem ten typ co se do něčeho zažere a studuje a studuje. Můj kamarád mě převedl na Front Page.Prý je efektivnější, asi jo. Jde to rychleji... PS:kdyby to byla seznamka tak co:-)) ?
Tak mám dojem že tu nemám co dělat. Jak začínáte používat názvy jako PHP, CSS, WYSIWYG... jsem mimo. Holt jsem začátečník kterýho vždycky někdo nakopl směrem dopředu ale teď jsem se asi zasekla na mrtvým bodě :-(
Jana tu dva dny nebyla a teď nějak nestíhá. Takže: mám blbou verzi FP a vaší diskuzi rozumím z 50 % mám to zabalit ?