odkazy

ahoj, vsichni mate takovy peekny stranky! Ja jsem je delala ve Front page, nic jinyho na to nemam a hlavne to v nicem jinym neumim...jsem zacatecnice. No, a kdyz jdu do spravce souboru, tak hlavni stranka mi tam funguje, ale z ty hlavni stranky uz nefungujou odkazy. Asi to tam mam nejak blbe vlozeny v tom spravci souboru....nevim jak na to.
Tak jestli nekdo chapete, co myslim, tak napiste :)
Diky moc, Sarka
Na
sarkagym.wz.cz
mi to pise ze tam neni index.html. Krok cislo jedna spust total commander mackni ctrl+n odskrtni anonymous login napis tam sarkagym.wz.cz a pripoj se na server ted tam muzes pohodlne kopirovat soubory. Pres web se tam da davat tak 5 souboru. Kdyz budes mit 500 nebo 50000 souboru tak si to dovedes predstavit. Jeden soubor musi byt index.html a kazdy odkaz musi byt napsany takhle ve zdrojovem kodu stranky
<a href="http://sarkagym.wz.cz">odkaz</a>
je tam dulezite to http://

Ted uz to pujde. Nevim jestli se daji ve frontpage delat stranky (MS sice rika ze ano ALE ...). Zacel bych radeji od html tagu (tech 10 tagu pochopi kazdy) kdyz pochopis tagy rozumis html. Potom jeste ty zkusenosti tisice a jedne noci tvorby html stranek a jsi profik :-)
2Sarka: hlavní soubor se musí jmenovat index.html, index.htm nebo index.php. Zkus se podivat na www.jakpsatweb.cz a určitě se to naučíš i jinak a líp než ve FrontPage ;-)

2GT2:
>>Jeden soubor musi byt index.html a kazdy odkaz musi byt napsany >>takhle ve zdrojovem kodu stranky
>> <a href="http://sarkagym.wz.cz">odkaz</a>
>>je tam dulezite to http://

Když takhle napíše všechny odkazy, tak potom, kdyby chtěla web přestěhovat jinam, tak jí nebude nic fungovat. V odkazech musí být hlavně správná cesta, nejlépe bez použití diakritiky a mezer:
<a href="novinky.html">odkaz</a>
<a href="staty/rakousko.html">Rakousko</a>
atd.
Pokud chceš odkaz třeba na jinej web, pak samozřejmě s tím http:
<a href="http://www.webzdarma.cz">wz</a>.
diky moc, ale me se porad prerusuje spojeni v total commander :(
Výpadek serveru...musíš si počkat.