Nemůžu se přihlásit na ftp

Přestal mi fungovat přístup k ftp. Při pokusu přihlásit se pomocí TC dostanu hlášku "Connect call failed!". Vše mám vyplněno přesně podle návodu. Výsledek je stejný, ať už zaškrtnu Pasivní mód transferu, nebo ne.

Zkoušel jsem se připojit i přes IE. V pohodě se dostanu do "Kořene protokolu FTP". Dám-li ale "Otevřít server FTP v programu Průzkumník Windows", obdržím zprávu:

"Složka ftp://atd. je jen pro čtení, protože server proxy není nastaven pro úplný přístup. Chcete-li přesouvat, vkládat, přejmenovávvat nebo odstraňovat soubory, musíte použít jiný server proxy. Informace o tom, jak lze změnit server proxy, získáte od správce."

Nutno ještě dodat, že tohle mi vždycky fungovalo. Až poté, co jsem včera nainstaloval nějaké microsoftí aktualizace, mám tyto problémy.

A ještě dodám - přihlášení přes www.webzdarma.cz mi funguje, ale tam se se soubory moc pracovat nedá.

Mockrát díky za každou radu :-)
<HTML>Co na to můžem poradit? Tvrdíte, že příčinou jsou aktualizace systému, tak je jednu po druhé odebírejte, pak se možná doberete k tomu, která to způsobila a neinstalovat ji. Taky můžete mít něco s nastavením připojení - používáte proxy?</HTML>
Proxy nepoužívám a nikdy jsem ani nepoužíval. Zkusit ubírat aktualizace samozřejmě můžu, čímž se patrně vyřeší problém s přístupem přes Průzkumníka. Nimcméně přes TC se mi nepodařilo přihlásit ani na jiném počítači, který se mnou nemá nic společného. Včera jsem to zkoušel a výsledek zcela stejný.
Tak nic... Všechny aktualizace z 19.9. a 20.9. mají uvedeno "Aktualiuaci nelze odebrat".