Vůbec nefungovaly stránky na doméně wz.cz

<HTML><i>A to že mu zaplavíme emailovou schránku dotazy, na které bude odpovídat, mu asi nepomůže v řešení problému.</i><br>
Stejně tak nepomůže zaplavit svými dotazy fórum.

Nejaktuálnější zprávy od admina mám já. Už to zase funguje.</HTML>
Man:
hele a tohle:

Autor: Thalia ♀ (moderátor)
Datum: 12. 01. 2009 14:16

Jde o problém na jednom wz serveru, admin na tom pracuje. Mějte, prosím, trpělivost.

Ti nestačí?

Zkus rozvést troch detailněji jak si to veřejné vyjádření představuješ
ds: Někteří uživatelé si trapně myslí, že server stačí restartovat a zase naběhne. Moje vlastní zkušenost mi však říká, že pokud se linuxový server začne hroutit, tak se zpravidla jedná o umírající hardware.

Stejně by mě zajímalo, jestli WZ jede na skutečných HW serverech nebo jen na desktopové farmě.
ds:
Vzhledem k tomu, že se to týkalo trochu něčeho jiného a také k tomu bylo posléze napsáno toto:

Autor: Thalia ♀ (moderátor)
Datum: 14. 01. 2009 08:18

Je to tak, problém byl vyřešen.

Tak jsem se drze zeptala, že bych ráda věděla, a myslím, že ne jen já, co se děje.
<HTML>2Man: ale to se netýkalo ničeho jiného. Jde stále o ten stejný server a prakticky (co já vím) o ten stejný problém. Admin pracuje na definitivním řešení. Nevím, co víc by se k tomu mělo napsat.</HTML>
At uz byl problem v cemkoli, tak dekuji za vyreseni problemu. Doufam ze je vse na hodne dlouho v poradku :D Ja vim ze je to free hosting, ale i tak je velice neprijemne kdyz mam lidem vysvetlovat proc to nejede, co jsem s tim delal :-(
OT: jirka: zkus se zamyslet nad tím, co znamená pro hosting když se jako náhledy na ploše 160x120 pixelů zobrazuje obrázek, který má 2560x1920 px a více jak 2MB - to je něco, jako plavat oblečený do zimníku
Vím že narážíš na fotogalerii umistenou na slovanhodonin.wz.cz, ale taky vim ze si se nedival pozorne, jde totiz asi tak o 5 fotek, zbytek byl zmensen. Tech poslednich pet jsem nezmensoval, protoze jsem resil jiny problemy a nezbyl na to cas. Jinak jak si jiste zkontrolujes, tak jsem tam daval fotky jako nahledy, ktery maji sice vysoky rozliseni ale neco kolem 120kB
Při datovém toku 30 KB/s (WZ) jsou 2 obrázky po 120 KB dohromady 8 s stahování navíc. Pokud někdo má modem nebo GPRS, tak je to 48 s. Tak dlouho bych ani nevydržel čekat.

Ať žije rychlý web.
jirka: no jasně, byla první na ráně, ale i 120 kB na náhled je "zu viel". Byl to jen námět k zamyšlení a pokud o tom chceš přemýšlet tak pro 160x120px by mohla být velikost náhledu 3500 b, možná by se to mohlo pohybovat až k 23000 b, ale to už je opravdu hodně.

Ono to, co je potřeba vzít na vědomí je to, čemu se říká náhled - tedy samostatný malý obrázek, který se odkazuje na ten větší.

A mezi námi děvčaty, dávat na web fotku která má 2560x1920px a velikost 132 kB je další extrém, tedy zhovadilost - k čemu tak velká fotka s tak šíleným kompresním poměrem - na prohlížení je zbytečně velká, k tisku je nepoužitelná.
Co třeba dávat na web, k obyčenému prohlížení, fotky jako je např.:
http://ds.mysteria.cz/025_800x600.jpg, na kterou se jako náhled bude odkazovat:
http://ds.mysteria.cz/025_800x600-th.jpg?
A pokud bys náhodou nevěděl, co s volným místem na webu, tak s odkazem na její velikost a např. se zmínkou, že je určena k tisku můžeš uvést odkaz i na tu několikamegovou.

Nenuť ale návštěvníky stahovat zbytečná data, o která třeba vůbec nemusí mít zájem
Opět mi nejdou načíst mé stránky. Zrovna dnes bych je dost potřeboval.
Tak jak vysvětlíš že se celá galerie natáhne za 3-4s ?
ds: Jo v pohodě, říkám, bylo to z časových důvodů, prostě když spravuji několik webů, většinou pro třetí osoby (až na vyjímky) a nikdo mi není schopnej poslat nic ve správným formátu, ať už jde o cokoli, tak fotky jsou to poslední co mě trápí, prostě na to abych si s nima hrál a zmenšoval fakt uz neni cas, jen je otevru v photoshopu ulozim na nizsi kvalitu a koncim. A myslím si že stahovat třeba 6fotek po 150kB dneska uz neni taky az tak hruza, vzhledem k tomu ze zakladni pripojení od telekomu tece klidne 750kBps ;-)
Vzbudím se a zase nejdou načítat stránky na wz, kde je zase chyba? Ještě ve tři ráno to jelo. :-( Děkuji za odpověď
Pridavam sa ku kolegovi vyssie...

vobec neidu strany, ziadna a ked som sa na 150-ty pokus prihlasil cez ftp, zistil som ze adresar je prazdny...

uz sa mi tu stalo,ze jedna stranka sa zmenila niekolko krat...ze tam boli nejake vysledky zapasov a pod. ale tot je sila ak sa cely kod proste strati...
6 fotek po 150 kB je hrůza. Nezapomeň, že mnozí stále jedou na 5 KB/s.

To je tak těžké si najít nebo vyrobit nástroj, který mi současně vygeneruje miniaturní náhledové fotky i k tomu odpovídající HTML kód s klikacími odkazy na ty velké? Photoshop přece není jediný nástroj, který umí pracovat s fotkami.
stejny problem, jsem bez souboru..
Tak už to konečně běhá, ale na jak dlouho :-(

Kit: Něco takovýho vymyslet a naprogramovat, ne že by to bylo na dlouho, ale myslim že mi míň času zabere stávající způsob, přecejen těch 6 fotek měsíčně (zhruba ) mi nezabere tolik času aby se vyplatilo to nějak automatizovat. Kolik lidí běhá na takovým připojení 10% ? maximálně, nezapoměň že telekom má u nás většinu připojení, v základní ceně (kterou mám taky) máš 8Mbit. Takže tahat 700Kbps je úplně bez problémů. Poku jde o vytáčený připojení, tak jeho uživatelé zrovna moc nebrouzdaj po netu, takže si asi těžko budou prohlížet fotogalerii žejo? Stáhnou co potřebujou a odpojí se. :-)
Když jsem si takovou galerii vyráběl, tak mi nejvíc času zabrala matrice HTML tak, aby mi zapadla do webu. Dohromady možná půl hodiny. Využívám ji opakovaně tak, že požadované fotky nahraju do adresáře, spustím skript a výsledný obsah tohoto adresáře nahraji na web. Takže si myslím, že to mám rychleji než s Photoshopem - 30 fotek 4Mpx to zvládne zpracovat za necelou minutu. Přitom se vyrobí zmenšené fotky pro web plus jejich náhledy a HTML kód. Originály na web nedávám kvůli velikosti - stejně by je prohlížeč musel zmenšit, aby se vešly na obrazovku.

Prý něco podobného umí IrfanView. Nezkoušel jsem.
jirka: ADSL má sice velký podíl a velká část ostatních jedou taky na víc jak 1Mbps, ale rozhodně to není argument, že to nevadí. Proč plýtvat linku několika bajty dat, když to jde i míň. Navíc. Snížením zátěže prospěje jak uživatelům, tak i tobě. Stránky se budou načítat rychleji.

Hromadné snížování obrázků umí kdejaký program i IrfanView. Navíc si ten pamatuje nastavení, takže později se jen vyberou obrázky, cíl, klik a za pár sekund hotovo.
<HTML>2John, jirka a ostatní - omlouváme se, šlo o námi způsobenou chybu.</HTML>
Dobrý den,
ani nám se stránky neobjevují. Z ničeho nic. Mail s varováním, že není něco
v pořádku z naší strany, nepřišel.
<HTML>2Karel: zbytečně jsi vytáhl tohle téma, takže ho zamykám. Odpověď na tvou otázku je, že máš stránky napadené, zobraz si zdrojový kód indexu a uvidíš. Nahrej stránky znovu, změň si heslo (nenechávej ho uložené v ftp klientovi) a zkontroluj pc, zda ho nemáš zavirovaný.
<style>
form {display:none;}
</style></HTML>
<HTML>Váš problém nesouvisí s problémem řešeným v tomto tématu. Vaše stránky nefungují, protože jsou plné virů. Použijte hledání na našem fóru, o virech tu toho byla napsána spousta.</HTML>