pripojeni ke vzdalene mysql

Dobry den,

je mozne pripojit se z php skriptu ulozeneho na wz.cz ke vzdalene mysql databazi?

Nastavil jsem vse potrebne, ale na vzdaleny mysql server mi chodi packety z IP 10.1.64.0/24. Povolit tento rozsah nepomuze.

Nejprve jsem myslel, ze za podivny/privatni rozsah muze poskytovatel, ale spojeni z teto IP prichazeji jak do mysql serveru v siti UPC, tak i v siti O2.

Diky.
Připojit se na vzdálený server by mělo myslím fungovat. V případě MySQL je potřeba toto na vlastním serveru povolit. Jak koukám, tak to zřejmě funguje. Server dostává požadavky.

IP adresa je skutečně privátní, takže to musí přicházet zevnitř. V tomto případě mi to připadá na klasický příklad použití proxy serveru. Pokud je po cestě použit proxy, tak tvůj server vždy dostane IP adresu onoho proxy serveru, protože požadavek přichází od něj. A jelikož je to privátní adresa a děje se to na více sítí, tak proxy musí být na tvém počítači nebo tvém routeru.
Pokud používáš nějaký anonymizér nebo cokoli, co mění síťovou konektivitu, tak ho vypnout nebo mu udělit výjimku na mysql port.
Ten problem neni u mne, ale u WZ.

MySQL mam nastavenou spravne, jenze zatim nefunguje ani TCP konektivita.
Sleduju to tcpdumpem na trech ruznych serverech.

Prvni je virtual u UPC, ktery ma pouze verejnou IP, zadna proxy mezi nim a Internetem neni. Presto prichazeji pozadavky z _ruznych_ IP v rozsahu 10.1.64.0/24.

Myslel jsem, ze ma WZ u UPC nejakou svoji proxy, aby setrili datovy tok, ale ze stejnych IP chodi pozadavky i kdyz testuju MySQL spojeni na stroj u O2.
A stejne to vypada i na virtualu v USA, takze se nejedna o proxy WZ u ceskych provideru.

V tcpdumpu to vypada tak, ze PHP skript posle SYN ze serveru WZ, muj server odpovi SYN/ACK na IP ze ktere prisel pozadavek (10.x.x.x) a tim to konci.
Ta adresa je ve verejnem Internetu neroutovatelna, traceroute na tyto IP nic nevraci, samozrejme nepingaji.

Podle mne IP z nejakeho duvodu spoofuje primo WZ. Asi nejaky kreativni zpusob jak zabranit pripojovani na cizi MySQL? Ale proc?
Omlouvam se za megafail.

To co tu resim se tyka konkurencni sluzby XX. Nevim z jakeho duvodu jsem si myslel, ze WZ a "XX" jsou totez. Asi kvuli podobne barve webovych stranek.

Takze pisu do diskuzniho fora, ktere se tyka jineho poskytovatele.

Prosim smazte to jestli nekdo muzete :-)

Diky