XHTML index

Dobrý den,
mám problém s tím, že mi váš systém neuzná index.xhtml jako právoplatný index a vyhodí 403.
Tak si změň příponu na .html nebo si to uprav v .htaccess podle vlastních potřeb.
<HTML>Příponu xhtml jsem nikde neviděl používat. Webové stránky podle XHTML mají příponu obvykle html, zřídka xml (a nepočítám stránky, které jsou výstupem skriptů).

Webzdarma bere jako index:
index.htm
index.html
index.php

Cokoliv jiného můžete použít po úpravě souboru .htaccess, kde jde dokonce server nastavit, aby se bez indexu obešel a prostě zobrazil strukturu adresáře.</HTML>
sory ale já tomu indexu fakt nerozumím, vložil jsem soubor index.html ale chyba přetrvává, předpokládám že v tom souboru má být asi něco konkrétního, omlouvám se za blbý dotazy ale jsem opravdu nováček, prosím o radu..
Však ti stránky jedou. Jen nechápu, proč tady řešíš XHTML, když máš stránky napsané v HTML 4.0, které se nemá používat.
K xhtml to byl náhodou docela dobrý dotaz. Přípona .xhtml mi nepřijde být až zas takovou raritou, já ji používám proto, že jestli že soubor s kódem xhtml označí příponou .html tak validátor křičí chyby. Jsem rád, že jsem na toto vlákno narazil, nevím jestli by mě napadlo jít přenastavit .htaccess .
Tak stučně: standard o žádné příponě .xhtml nemluví, lépe řečeno se koncovkami/příponami vůbec nezabývá. K rozlišení obsahu/výstupu skriptu se totiž nepoužívá přípona, ale mime typ (konkrétně pro xhtml application/xhtml+xml). Ten je ve standardu docela přesně určen.

Jestli ti použití přípony .xhtml pomůže v ojebání w3 validátoru, to je věc jiná (jak jsem zmínil výše, na koncovce nezáleží). Spíš bych ale viděl problém v nastavení systému, který .html souborům přiřazuje mime typ text/html místo toho, který jim opravdu patří.

___
Vulgarismus je použitý záměrně, změna koncovky souboru opravdu není vhodný postup, jak řešit případné chyby získané z validátoru.
<HTML>Freeze: Asi jsi Jiřího nějak odradil, neboť se šel zeptat jinam - <a href="http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread&forum=10&topic=134469">http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread&forum=10&topic=134469</a>.</HTML>