84.16.108.151 nefunguje mi ftp, jinak přes web přístup funguje

Dobrý den,
nefunguje mi ftp, jinak přes web přístup funguje, používám Krusader (Ubuntu), dříve mi ftp fungovalo, z ničeho nic mi přestalo fungovat a je to již pár dnů.

Message sent:
Login using username=atelier.wz.cz and password=[hidden]

Server replied:
530 Login incorrect.


Do you want to retry?

Předem Vám děkuji za pomoc.
A co takhle přečíst si ZVÝRAZNĚNÉ vlákno "Nejde se přihlásit na FTP, chyba 530 Login incorrect - čtěte první příspěvek III" ve stejné kategorii jako jsi umístil toto? Odkazovat na něj zámerně nebudu, najdi si to.
To byla první věc, co jsem udělal, že jsem si to přečetl, ale vzhledem k tomu, že se stále s tímto problémem potýkám i přesto a chtěl bych Vás drahý administrátore poprosit o povolení mé IP adresy.

Děkuji a přeji hezké odpoledne.
Freeze není administrátor a já také ne. Thalia chodí přednostně do zmíněného zvýrazněného vlákna.

Pokud se problém opakuje, je potřeba hledat příčinu i u sebe. Nemáš v PC kromě Krusadera ještě nějaký program, který se na FTP často připojuje? Měli jsme tu pár případů s webkamerami, ty se na WZ použít nedají.
1. nevím že Freeze není admin
2. problém jsem se pokoušel napravit jak změnami údajů (nejsem včerejší), tak hesla, ttak vším ostatním, kontrolou,...
3. zkoušel jsem Krusader, GNOME Commander, nakonec to došlo tak daleko, že jsem zkusil všechny ftp klienty a dokonce i přeinstalovat ftp,...
4. webkameru mám na počítači, nepoužívám ji na webu, kterého se týká tento problém
5. stále se nemohu připojit přes ftp, přes web není problém, ale jelikož nahrávat soubory po jednom bych nenechal ani babičce, která má hodně trpělivosti, žádám Vás génie o pomoc, proto jsem sem napsal a mr. Freeze na mě vybafnul jako na nějakého troubu! Weby na webzdarma opečovávám a vyvíjím od 13-ti a je mi 24 tak si to kdyžtak spočítejte, ale hlavně mě prosím pokud budete tak hodní POMOZTE! A nehrejte si se mnou jako s geekem :-P ;) 8-)
Jestli tě má předchozí reakce urazila, v tom případě se omlouvám. Pokud bychom ale chtěli být precizní, tak žádost o odblokování jsi měl umístit do zmiňovaného vlákna a do tohoto samostatného vlákna pouze tuto debatu o možných příčinách, které zablokování způsobují.

1. Však se nic neděje. Kit tě opravil. Jinak administrátoři a moderátoři mají nick vysázen tučným pismem.
2. V důsledku nemusí být problém na tvém stroji, pokud se za stejnou adresou skrývá fakticky větší síť. Problematická spojení (kvůli kterým se tvá IP adresa dostane na blacklist) totiž můžou odhcázet od jiných zařízení. Dřív byl tohle docela problém mezi ISP, protože často byla celá vesnice za jednou adresou.. dnes už je to spíš výjimkou. Na druhou stranu čím dál více domácností má celé domácí sítě (a málokdo kontroluje, co vlastně dělají ostatní zařízení v síti).
3. Problém není v FTP klientovi. Na blacklist se dostala tvá IP adresa. Více viz bod 2.
4. Patrně nebude způsobovat problém.
5. Připojení přes web nekontroluje existující blacklist na FTP spojení. I když se to jmenuje WebFTP, nemá to s klasickým FTP nic společného. A na závěr drobnost.. věk nehraje roli ;)
Děkuji, odeslal jsem mail na zadaný email, doufám, že to můj problém pomůže vyřešit. A Vám všem děkuji.
Já také doufám, že se to podaří vyřešit. Ubuntu mám v práci, doma openSUSE a bylo by mi divné, kdyby se má IP dostala na blacklist.
<HTML>Ono jde o to, že se snažíme tento problém lokalizovat do jednoho vlákna, které jsme vhodně pojmenovali a ztučnili. V minulosti tu totiž kvůli tomu skoro každý zakládal své téma a bylo to tu nepřehledné. Teď se domníváme, že dané téma je nepřehlédnutelné, takže každý, kdo i přesto založí stejné téma, vypadá poněkud no hloupě.

<em>To byla první věc, co jsem udělal, že jsem si to přečetl, ale vzhledem k tomu, že se stále s tímto problémem potýkám i přesto a chtěl bych Vás drahý administrátore poprosit o povolení mé IP adresy. </em><br>
Tak proč jsi ten dotaz s IP adresou nenapsal tam? Odblokováno a pro příště ať je ta žádost na správném místě. BTW v mailu jsem od tebe nic nenašla (aspoň myslím, žádný se netýkal IP adresy 84.16.108.151).</HTML>