verze PHP

Dobry den, zacal jsem po letech web, ktery tu je. behem psani mi nejak necvaklo verzovani PHP. Koukal jsem, ze muj web bezi na serveru mars.srv.wz.cz a info.php mi vypisuje PHP 4.4.8, jelikoz web byl zalozen v roce 2006. Docela me to zaskocilo vzhledem ke zmenam v PHP5.x.y. Nerad bych neco zpytlikoval a dostal se po upgradu PHP do situace, ze budu prepisovat. Mate nekdo tucha jak toto kloudne vyresit? Starou domenu zrusit a zalozit se stejnym jmenem znova? CI lze nejaka migrace na vyzadani?
Dobrý den,
nejjednodušší řešení je jak píšete - doménu zrušit a založit znovu. Vytvoří se pak na novém serveru s PHP 5.6

Nezapomeňte si však před zrušením zálohovat data.
Cožpak o to, data mam. Spíše, bude nějaká časová prodleva mezi zrušením a založením nove domeny? napr. 24 h atd.
Záleží na vytížení serveru. Běžně je prodleva pouze okolo 15 minut.
Udelal jsem jak jsme rekli..problem solve, nicmene mi pribyl problem zakladni. Nemohu se dostat momentalne pres FTP klienta na server. Pres web se bez problemu prihlasim, ale TC FTP klient (i Win cmd ftp klient) mi hlasi login incorrect. Zkusil jsem se odhlasit z weboveho prostredi v domneni, ze treba lze jen jedno pripojeni, ale bez vysledku. Nevite kde by mohl byt zakopany pes? (Zkousel jsem nastavit i nove pripojeni)
Problém byl s největší pravděpodobností způsoben cache DNS záznamů - připojovali jste se tedy ještě na starý server. Během zítřejšího dopoledne by již měly být změny DNS aktuální všude.
Zdravim, snad nevadi, napišu-li svůj dotaz do tohoto vlákna.

Z dob dřívějších mám web na borec.cz, teď jsem si založil na chytrak.cz a použil jsem ve spoustě případů stejný kód - ten starý mi dodnes "funguje" kdežto ten nově založený na chytrak.cz mi dává chybové hlášky, i když jsem tam použil stejné části kodu. Může to být proto, že ten starý stále běží pod starou verzi php, nově založený již pod novější?

Příklad:

<?php
session_start();
if (!$_SESSION["prihlasen"]):
if (!empty($_COOKIE["cookieNick"])):
...atd...

Tenhle kod mam v obou verzich stejny. Na starém webu mi to funguje, na novém dává hlášku: Notice: Undefined index: prihlasen in /3w/chytrak.cz/v/vhala/index.php on line 3

Doufám, že si s tím nějak poradím (isset?), zajímá mě hlavně proč mi to někde funguje a někde ne.Díky moc za vaše postřehy...
vhala.chytrak.cz: Ano. Je to tím, že jsou různé verze PHP. Každá nová verze přichází s něčím novým, upravuje existující nebo jisté mechanismy a současně vyřazuje staré funkce a mechanismy.
Jednou z věcí je i zpřísnění chybových hlášek. Zatímco ve starší verzi if (!$_SESSION["prihlasen"]) tolik nevadí, tak v nových verzí už to vadí. A je potřeba to upravit podle nových konvencí.
Takže i když máte stejný kód, tak pod různými verzemi PHP se to může chovat jinak.