špatná aktualizace stránek

Dobrý den, zaktualizoval jsem si včera svojí stránku přes FTP, nový soubor se nahrál v pořádku, ale na své stránce mám při přístupu přes internet stále starou stránku. To bylo až do doby, než jsem to zaktualizoval přes webové rozhraní - přemazal jsem nový soubor s novým datem tím samým souborem. Na stránce není nic důležitého, spíš si dělám nějaké pokusy, takže jsem jí stejně zrušil, ale zajímalo by mě, čím je tahle věc způsobená. Děkuji. Tomáš.

Adresář mého webu je nyní prázdný.
Dobrý den, pravděpodobně si váš prohlížeč pamatuje předešlé načtení. Je tedy potřeba stránku obnovit aby se načetla znovu ze serveru a nikoliv jen z mezipaměti Vašeho prohlížeče.
To je možné, ale den předtím jsem to zkoušel a bylo to na podruhé v pořádku. Pak tedy proč by prohlížeč zrušil cache paměť po nahrání indexu přes web. Už předtím jsem sem přihlašoval ke stránce do webzdarma heslem a jménem, ale moje stránka se aktualizovala až po smazání a nahrání indexu přes web. Že by byla cache a prohlížeč až tak inteligentní? Nemůže být mezipaměť ještě někde jinde?

Zároveň bych chtěl využít tuto příležitost a zeptat se na nějaké počítačové poradenství, které někdo poskytuje ve větším rozsahu než jsou jen moje znalosti. Nejsou v Liberci třeba nějaké počítačové kroužky pro mládež, kde by mi mohli poradit s čím potřebuji?

Děkuji. Tomáš.