Otazníky místo Š a Ž v textech v databázi

Dobrý den,
někdy od roku 2014 mám na stránce nightrider.xf.cz návštěvní knihu, zdrojový kód se několik posledních let neměnil. 24.6.2020 bylo ještě všechno v pořádku a dneska najednou vidím místo všech š a ž otazníky (ostatní diakritické znaky jsou v pořádku). Nejde o problém se zobrazením, ty otazníky jsou opravdu otazníky, natvrdo v textech v databázi. Diakrtitika ve statickém HTML na zbytku stránky je v pořádku a když do knihy napíšu nový příspěvek, má diakritiku taky dobrou. Z toho vyplývá, že se nedávno na serveru stalo něco, co jednorázově přepsalo databázi. Máte nějakou zálohu, ze které byste ji mohli vrátit do původního stavu, nebo to budu muset opravit ručně?

Díky.
Dobrý den,

mám stejný problém. Zkoušel jsem různě šachovat s kódováním a bohužel bez výsledku.
Dobrý den, pokud máte nastavené stejné kódování souboru, hlavicek, tabulek v databáze i samotnou komunikaci mezi skriptem a databázy tak by tyto problémy neměli vznikat.
Dobrý den,
všechno mám nastavené správně, několik let to fungovalo. Problém není mezi textem v databázi a monitorem, ale přímo v tom textu - něco na straně serveru mi ho natvrdo přepsalo. Otazníky nejsou špatně zobrazená diakritika, ale opravdu pravé nefalšované ASCII otazníky.
poslete prosim na podpora@webzdarma.cz adresu kde je problem videt.
Díky podpoře! Po obnově databáze ze zálohy je diakritika zase zpátky.