HTTPS u webů zdarma

Dobrý den, prohlížeč Chrome od verze 90 bude zobrazovat defaultně HTTPS verzi webu, pokud je dostupná. To může znamenat problém u stránek na WZ zdarma. Stránky, které jsou v programu zdarma, totiž na protokolu HTTPS zobrazí chybovou stránku, že "HTTPS není dostupné", přičemž tato stránka vrací stavový kód HTTP 200. V praxi to znamená, že se část návštěvníků (ti s Chromem verze 90) na stránky zdarma na WZ vlastně nedostane, protože jim prohlížeč defaultně zobrazí chybovou stránku na HTTPS verzi webu. Neuvažovali jste, prosím, místo toho o automatickém přesměrování na HTTP verzi nebo o jiném řešení?
Vizte https://blog.chromium.org/2021/03/a-safer-default-for-navigation-https.html
Dobry den,
dekujeme za upozorneni. Nyni weby na free verzi vraci 403.
Dobrý den,
moc to nefunguje: mám v Chrome aktivované "Always use secure connections
Upgrade navigations to HTTPS and warn you before loading sites that don't support it"

Když do adresního řádku zadám http://....wz.cz, Chrome zjistí, že je "dostupná" https verze a automaticky mě přesměruje na https://...wz.cz, kde je Vaše reklama na prémiový program s aktivním HTTPS. Odkaz "Pokračovat na nezabezpečený web" pak sice vede zpět na http, ale chrome jej opět upgraduje na https, takže zas vidím hlášku HTTPS není dostupné.

Ano, mohu si dočasně upgrade na HTTPS vypnout, ale z bezpečnostních důvodů to nechci mít dlouhodobě vypnuté. Jinde než u Vás jsem na tento problém nenarazil. Zkuste se prosím zamyslet, jak to vyřešit elegantněji.

Děkuji,
Martin
Dobrý den, bohužel s tímto nejsme schopni nic udělat. Pokud jste si nastavili vynucování https ve vašem prohlížeči kterí nyní ignoruje http verzi na které se obsah korektně zobrazuje, je to vaše rozhodnutí v toto nastavení. V případě že vyžadujete chod vaši stránky na https, je tak možno docílit na placené variantě webhostingu již od 15 Kč bez DPH měsíčně. U verzí zdarma nezvažujeme zavést povolení přístupu přes https.