Nemožnost stahování souborů

Dobrý den,
vytvořil jsem si primitivní stránky pro studenty střední školy, kde si mají stáhnout určité pdf soubory. Po kliknutí na odkaz vedoucí k souboru v jakémkoliv prohlížeči nedojde k zobrazení pdf či stahování pdf. Uvedené pdf soubory je možné stahovat až klinutím pravého tlačítka myši a zvolením "Uložit cíl jako...", což nepřijde moc profesionální. LP
Dobrý den, soubor http://odevzdej.euweb.cz/Papirova_informace_zakum.pdf se mi korektně zobrazí. Není potřeba klikat pravým tlačítkem na odkaz na něj. Ve vašem index souboru máte odkazy na neexistující soubory, zřejmě proto se nezobrazí. Nahrajte dané soubory na FTP, pak vám to půjde.
Děkuji, Teddie, za odpopověď.

Jsem ale stále v nesnázích. Doplnil jsem pdf dokumenty úloh EU0 až EU5 - a přesto po klasickém kliknutí na příslušný odkaz úlohy nedojde k automatickému stahování pdf souboru či otevírání prohlížeče pdf dokumentu.

Například stránky prof. Lukeše - https://www2.karlin.mff.cuni.cz/~lukes/ . Kliknete na odkaz například v řádku "Studenti" na pdf a dochází k otevření okna s náhledem. Proč to nefunguje stejně na mých stránkách? Zkoušel jsem různé variace odkazů - prostě nic. Prohlížečem to zjevně také není.

LP
Dobrý den, tvorbou stránek se nezabývám, pravděpodobně vám to blokuje nějaký skript ve vašem kódu (java, css).