data v MySQL

Chtěl bych se zeptat,

když chci ukládát novinky do MySQL, tak je velký problém, že jedno pole může mít max. délku 255 znaků. Máte někdo nápad jak to lépe vyřešit? Co mě napadá, tak že každá novinka bude mít vlastní soubor, ale to je dosti těžkopádné...

Díky
muzes delat i vetsi polozky, zalezi na tom, jaky datovy typ pouzijes...

m.s.
Muzes pouzit datovy typ BLOB ten tusim neni nejak omezenej, protoze do neho jdou cpat i obrazky, jinak TEXT by ti mohl taky stacit, omezenej na 255 znaku je snad jenom VARCHAR ne?
je mozna dobry si taky uvedomit, ze pokud mas web na freehostingu, tak je velikost databaze omezena. Zde tusim na dve mega.
Mozna by bylo i schudny reseni, do DB ukladat jen link na soubor, kde je bude vlastni clanek ulozenej. Zvlast pokud ty clanky budou "dlouhy".

Radek
nechci se poustet do nejakych slozitych debat, protoze to chce podrobnou analyzu problemu... ale mozna bych to resil tak, ze udaje o jednotlivych prispevcich bych dal do jene tabulky (autor, datum, kategorie...) a jednotlive prispevky do dalsi tabulky - obe tabulky vzajemne propojene podle id prispevku. pokud nebudes vyzadovat prohledavani v prispevcich, pak bych je do db necpal vubec.

ale je to jen takovy navrh bez hlubsi znalosti problemu...

m.s.
Jo, uz jsem to vyresil... diky, jsem si neuvedomil, ze tam je napr. "text". Je velika skoda, ze to je jen na 2MB. :(
to by pak byly dlouhy texty, co :)))

m.s.