Fórum > PHP > KNIHA HOSTU chyba 155

KNIHA HOSTU chyba 155

Autor: GinzerG
Datum: 27.4. 2004 17:24
muzete mi nekdo rict kde mam chyby v techto skriptech?

<form action="<?php echo $PHP_SELF; ?>" method="post">
Jméno: <input type="text"
            value="<?php echo $jmeno; ?>" name="jmeno"><br>
E-mail: <input type="text"
            value="<?php echo $email; ?>" name="email"
Zpráva:<br>
<textarea name="text" rows=5 cols=40></textarea>
<input type="submit" name="zapsat"
value="Odeslat zprávu">

<?php
if ($zapsat):
   $fp = fopen ("./kniha.dat", "a");
   if (!$fp) exit;
?>

<?php
$prispevek = "<i>" . htmlspecialchars ($jmeno) . "</i>";
if ($email)
  $prispevek = "<a href=\"mailto:" .
  htmlspecialchars ($email) . "\">" . $prispevek . "</a>";
  $prispevek .= ",  " . date ("j.n.Y G:i:s") . "\n<br>" .
                  nl2br (htmlspecialchars ($text)) . "<hr>\n";
?>
Autor: Sojkovec
Datum: 27.4. 2004 17:44
A vypis chyby?
Autor: GinzerG
Datum: 27.4. 2004 17:51
hazí mi to tohle:

Parse error: parse error in /3w/webz.cz/v/vesmir/Ostatni/forum1.php on line 155
Autor: .
Datum: 27.4. 2004 17:59
Tak sem hoď řádku č. 155 +/- 3 řádky...
Autor: Sojkovec
Datum: 27.4. 2004 18:04
To bude nejakej ten zapomenutej strednik nebo zavorka, ci nejaka takova ptakovinka..
Autor: GinzerG
Datum: 27.4. 2004 18:25
ted to mam takhle a hazi mi to chybu na 148:
mam tam ten radek vyznacenej takhle   ::::::148:::::::



<form action="<?php echo $PHP_SELF; ?>" method="post">
Jméno: <input type="text"
            value="<?php echo $jmeno; ?>" name="jmeno"><br>
E-mail: <input type="text"
            value="<?php echo $email; ?>" name="email"
Zpráva:<br>
<textarea name="text" rows=5 cols=40></textarea>
<input type="submit" name="zapsat"
value="Odeslat zprávu">

<?php
if ($zapsat):
   $fp = fopen ("./kniha.dat", "a");
   if (!$fp) exit;

$prispevek = "<i>" . htmlspecialchars ($jmeno) . "</i>";
if ($email)
  $prispevek = "<a href=\"mailto:" .
  htmlspecialchars ($email) . "\">" . $prispevek . "</a>";
  $prispevek .= ", " . date("j.n.Y G:i:s") . "\n<br>" .
                  nl2br(htmlspecialchars ($text)) . "<hr>\n";

  fputs ($fp, $prispevek) ;
:::::::148:::::::::::  fclose ($fp) ;
end if;
?>

<?php
  if (File_exists ("./kniha.dat"))
     readfile ("./kniha.dat");
?>
Autor: Sojkovec
Datum: 27.4. 2004 18:27
fputs ($fp, $prispevek) ;
:::::::148::::::::::: fclose ($fp) ;
end if; // tady je chybka.. pise se to bez mezery, tedy jen
endif;
?>
Autor: Barakuda
Datum: 27.4. 2004 18:32
2GinzerG:  v cem si delal to logo ?
pradepodobne to bude to co rika sojkovec
nevim jak pises skrypty ty ale ja delam to, ze si vsecny zacatenci a koncove zavorky davam pod sebea a to co je mezi nimy vdy odsadim o tabelator(ci mezeru) to samy delam i u html tagu pak na prvni pohled vidim kde mi chybi zavorka
Autor: GinzerG
Datum: 27.4. 2004 18:35
dikas, snad uz mi to pujde. to logo jsem udelal v 3D maxu 5 a ten napis a ohraniceni na nem je delany v Callistu 4, dobry ne? :)))
Autor: GinzerG
Datum: 27.4. 2004 18:48
tak uz mi to slape ale kdyz prejdu z webzdarma na na tu stranku, pridam tam nejaky prispevek a potom se vratim na webzdrama tak se mi to poprve prejmenovalo na "null" a formular byl celej zmrvenej, tak jsem to prejmenoval zpet a napsal jsem dalsi prispevek a zase se vratil na wz a nahore se napsalo "nepodarilo se prejmenovat na null"

PLS help
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace