Kolik Vám je ???

Lama: Není to "černá hmota", ale "temná hmota" (dark matter). Stejně jako Nípal se obávám, že astrofyzikové mají špatné vzorečky.

Také mi není jasné, jak zjišťují např. volné neutrony v mezihvězdném prostoru. Podle mne bychom je vůbec neviděli a přitom jsou velmi hmotné.

Temná hmota by se také měla projevovat ve formě gravitačních čoček. Je to potvrzeno? Zatím vidím spíše víc otázek než odpovědí.
Kit::: Jsem pesimista - proč troškařit? Když je něco 'dark', pro mě je to hned prostě 'černé'. On ten rozdíl mezi 'dark' a 'černá' nebude tak velký. Zároveň jsem ale i realista + materialista, takže ať je to černé nebo jenom dark, stejně to není vidět. Ale je vidět, že lidé mají strašně velkou fantazii. Když si dokázali vymyslet Bin Ladina, s nějakou tou hmotou už nemůžou být takové problémy! Ono se nakonec stejně ukáže, že ta 'dark - černá' hmota je prachsprostá hnědá hmota! :-)
<HTML>Kit - kdyby nebylo otázek, nebylo by odpovědí ;-).

Lama - koukám, že u tebe všechny cesty vedou do...hněda.</HTML>
Není divu, znáš výsledky voleb, ne? :-D
už je to tu mrtvé, už to smažte.
A vemte kolo a pojďte jezdit dokopce (http://www.cinancup.cz/)
<HTML>MzM: Na to ti neskočím (jak na výzvu o smazání, tak na kolo). ;)</HTML>
<HTML>Asi brzo předčasně zestárnu na dvojnásobek. Taky jste si všimli, že nikdo neumí poslat <strong>svůj</strong> ftp log a IP adresu? A ten poslední <a href="http://www.webzdarma.cz/forum/read.php?f=6&i=62344&t=62344">výtvor</a>, na to už fakt nejde najít komentář...

Co mi radíte za změny v prvním příspěvku tématu na odblokovávání IP? Případně jak vhodněji bych to téma mohla nazvat? Ale velký změny názvu nechcu, někteří už to mají zažitý. Aspoň jsem tam připsala "čtěte první příspěvek", i za cenu roztažení na dva řádky. Jenže jak se ukazuje, ani to, že je v názvu tématu "530 Login incorrect", nijak nebrání tomu, aby témata "Nejde mi ftp, chyba Login incorrect" nerostla jak teď houby po posledních deštích.

:-)</HTML>
Je možné, že by si měl admin wz rozmyslet volbu - BLOKOVAT IP adresu nebo MAZAT zavirované weby.
Možná by bylo efektivnějším řešením prostě smazat obsah 'závadných' webů a automaticky posílat e-mail (obsahující možné řešení) na registrační adresu. Odpadlo by načítání (momentálně 722 příspěvků) v sekci Podpora (doporučoval bych promazat a ponechat jen posledních 20 příspěvků). Přece tím, že se zablokuje nějaká IP adresa (a přitom se ponechá zavirovaný obsah na webu), se neřeší problémy, ale jak je vidět, problémy spíše narůstají (jak s přístupem majitele účtu, tak v ohledu dalšího šíření 'nákazy').

PS: Možná jsem úplně mimo (viz +ěé) a probíhá to úplně jinak... :-)
<HTML>To by chtělo nové vlákno s názvem "Připomínky k fóru"; Připomínky k WZ směrujte prosím do sekce WebZdarma.

Thalia: Vlákno smazat až na úvodní příspěvek; všechna ostatní se stejným problémem smazat nebo zamknout. Ale stejně to nic nezmění - lidi to bude blokovat i dál, nikdo se nepoučí a nás to bude akorát otravovat, takže naštvaní jsme ve výsledku všichni. Mám lepší nápad - zrušit FTP. Místo toho zavést něco jiného, třeba FTPS (nebo SFTP nebo jak se tomu správně nadává). Na mém wz.cz účtu SFTP před stěhováním serverů fungoval a nemohl jsem si ho vynachválit. No a samozřejmě usekat ruce těm, kteří si ukládají hesla.

Ale to jsme dost offtopic.</HTML>
<HTML>No proto jsem napsala, že z toho zestárnu, aby to nebylo až tak offtopic :-).

Mám v plánu udělat nové téma a staré zavřít a přesměrovat do nového. Kdo by se s tím prosímvás promazával. (jasně, můžu říct adminovi, ať to smaže rovnou v db, ale založení nového tématu bude rychlejší) A navíc budu moct mít v prvním příspěvku formátování, když bude můj, teď je to jen jako prostý text, nic nejde zvýraznit, protože je to příspěvek obyč uživatele.

Jinak to blokování probíhá proto, že jsou tam podezřelé přístupy. Jen proto máme ten účet smazat?
Samozřejmě zavirované účty, na které chodí upozornění z ebay, spamcop apod. (a že jich chodí dost) jsou automaticky blokovány přes .htaccess a je posílán mail na adresu v administraci (viz např. pek.czweb.org).

S tím FTPS zkusím znovu naťuknout admina...</HTML>
Thalia::: Nemazat účet, ale jen obsah. Ty 'podezřelé přístupy' jsou podezřelé čím? Proč se pak blokuje IP adresa uživatele účtu? Co se tím řeší? Vždyť ten 'závadný' obsah chodí z úplně jiných IP adres, ne?
Ani já nechci být OT (120). Když bude letošní léto takhle hnusné, tak už nebude žádných 121.
<HTML>Blokuje se ta adresa, ze které dochází k podezřelým přístupům. Podezřelé jsou tím, že je jich nadměrné množství v krátké době na více účtů. Řeší se tím to, že z té adresy rozhodně už nedojde k napadení nějakého účtu. Z největší části jsou to zahraniční IP, Čína, Rusko apod. Ale někdy to asi zjevně dělají i viry v počítači uživatele nebo v počítači někoho se stejnou IP, je-li sdílená. Není to tak, že když jsou na účet podivné přístupy z Číny, tak se zablokuje IP uživatele.

Hnusné léto? Zítra má být 30, plánuju si vzít jen minimum oblečení :-). Jako správná osmnáctka pokryju 18 % těla.</HTML>
No právě těch 30... nesnáším!
co nějaké pivo v tom vedru? (snad nepříjdou na to, že je mi 9 a nalijí mi)
í
<HTML>Máš poloviční věk, tak si dej poloviční pivo ;)

ěě</HTML>
<HTML>Já jdu dneska s kámoškou na sodovku.

+á</HTML>
Já jdu dneska na šelepku na n polovičních piv....
í
Vezmi sebou ČOI-ku! Přece se nenecháš okrádat!
<HTML>Proč okrádat. Má poloviční věk na pivo? Má. Tak ať pije pěkně poloviční pivo.</HTML>
U nás nalévají "poloviční" i dospělým... Takže když ne ČOI, tak alespoň baseballovou pálku (ať je to stylové podle US filmů).
<HTML>Já včera dostala jednoho nadmíráka. Až jsem se divila, to už se mi dlouho nestalo. Asi nějaký bonus pro štamgasta :-).</HTML>
Asi mají slabost pro osmnáctileté štamgastky. Já už se blížím k tomu, že dostávám jako 'normální' míru do sklenice už jen ten 'bonus'! :-)
í
čxý
Srandičkáři... čx+š++