Ty vole. Ctu to od zacatku. Jsem uz docela zkuseny programator. Takze radeji nebudu na podstatu odpovidat.
Odpovim jen ty doplnujici otazky.
1) MS Visual Studio 2005 Express je beta verze a je poskytovana ZDARMA (reakce na masove rozsireni OpenSource). Na netu nevim jestli je ke stazeni, ale vyskytuji se v nekterych casopisech. Komplet najdes v casaku Computer na DVD 13-14/2005 (aktualni cislo) nebo v CHIPu 7-05 (taktez aktualni cislo). Jake jsou nevim. Jeste jsem je nezkousel.
2) www.builder.cz - Nahodou je to dobry server venovany programovani. Najdes tam nektere rozsahle clanky, ale hlavne dost aktivni forum (nektere jsou o nicem, ale to pisou blbci co neumi programovat).
3) Programmer's Wizard 2 (CZ) - je pouze cisty editor a bez kompilatoru je o nicem.
Když už jste u těch free programů, co kdyby astronom zkusil javu? Ta je taky free, SDK je na webu sun.com a má tak do 200 MB (?)
Astronom, Já jsem vlítnul na microsoft.com a VisualStudio 2005 free beta verze volně ke stažení bylo první, co mě bacilo do oka...
No nevím, Javu? Bych řekl, že to na něho bude hodně ;) Ať si pohraje pár dnů s Karlem, pak zkusí pascal a pak nějaký free soft na c++
Pomalu začínám chápat, proč z tebe tady tak šílí...
No, je pravda, že ta úvodní stránka se hodně mění, ale zas tak složité najít to není, ne?
Asi na 3 kliky jsem se dostal na http://lab.msdn.microsoft.com/vs2005/
a tam čtu link jak blázen "Get Visual Studio 2005 Beta 2"
Takže zkus tohle....
>> Jo a ta stránka www.builder.cz neměla moc smisl... sou tam protivní lidé jak nevím co....
A ty se divis hvezdari?
Kdyz pomineme ze dotaz na tom foru polozil podobnym stylem jako tady, tak se nedivim ze na nej byly nevrli, vzhledem k tomu v jakym foru ten dotaz polozil. Právo a programování.
http://forum.builder.cz/read.php?150,1143729
A jak bylo receno na builderu, to ze je ti 11 (pokud nekecas) te fakt neomlouva
na to nemusis bejt genialni abys pochopil ze PRÁVO A PROGRAMOVÁNÍ neni diskuse přímo o programování a ze ten tvuj post je tam uplne OT
ne? A kdo za to teda může? Já tady vidím viníka celkem jasně ;)
Astronom:
že ti je 11 tě neomlouvá, to je pravda. Ale na druhou stranu myslím, že bys možná měl zapátrat ve svém okolí po někom, kdo by ti poradil, než hledat radu mezi více méně anonymními rádci ve fórech - abys na to šel postupně, a ne se hned vrhat na věci, který sám nemůžeš ještě zvládnout. Ne proto, že ti je jedenáct, ale proto, že toho ještě hodně nevíš, a prostě nemůžeš vyskočit hned do prvního patra, ale musíš pěkně po schodech.
v tom případě musíš sám, ale POSTUPNĚ - ne "dejte mi skript", "prosím přesně zdrojový kód", "napište mi to jak to má být"...
máš internet, dej si jako startovací stránku www.google.com a používej ho... hledej a čti a uč se a zkoušej.. nauč se anglicky (jestli už neumíš) a počítej s tím, že když pokukuješ po programování, javascriptu, visual basicu, php a já nevím po čem ještě, tak to nebude trvat týden, ani měsíc, ale spíš rok nebo dva. Trpělivost a študovat... jiné cesty není...
"miliony stránek a píšou tam o tom samý kraviny" - si všechny četl?
pak jsou ještě knihkupectví.... a v nich spousty knížek...
ale končím, asi jsem taky zapomněla že je ti jen o 3 víc než mýmu synovi - asi na to prostě přijdeš časem - nebo taky ne ;-)
howgh
hele sem si přečet to co si zplodil na builderu a to je teda síla.... lol....
mě by spíš zajímalo jak někdo kdo neumí programovat může hodnotit kvalitu webu pojednávajícím o programování... (už jen proto že gůgl háže vcelku relevantní odkazy na zadaná slova)
2VzA> google.com a jyxo.cz by pro tebe meli byt zakladem. kdyz se v nich naucis hledat tak ti to usetri spoustu casu. a co tam nenajdes tak ti vetsinou poradi na forech. problem je, ze v tomhle pripade chces neco, co imho neni na 5 minut a ty co by ti mohli poradit museli dlouho studovat aby to zvladali. proto se jin nechce delat jen tak praci za druhy
...přesně tak....
kromě toho když po někom něco chceš tak je jedno z doporučení nebýt drzej... (ty ho většinou nesplňuješ, to je taky důvod proč sem ti nepřepsal tu šílenost cos mi poslal)
kde? teď sem to přečet třikrát a nikde nevidim že by byl někdo drzej... samozřejmě kromě tebe...
jinak zmíněná diskuse je na http://forum.builder.cz/read.php?150,1143729
neni zač, rádo se stalo....