Banner

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat co mám dělat když mám na svých stránkách vecno pozicované absolutně pomocí CSS a banner nastaven at se zorbrazuje dole. Jenomže se mi zobrazuje nahoře a není porádně vidět, jelikož ho moje stránky zakrývají..chtěl bych ho mít dole...děkuji.
<HTML>Uzavři kód banneru třeba do divu a ten pak napozicuj taky absolutně tam, kde ho chceš mít.</HTML>
No a jak budu aktualizovat stránky? To bych je musel editovat na webu. Jenže když je změním v PC a pak je celé znova nahraju, budu muset zase na každé stránce reklamu dávat do div a pozicovat..:-(. Pokud bych si obsah reklamy zkopíroval do stránek co mám v PC a udělal to jak říkáš, tak by to šlo..nemusel bych nic měnit při novém nahrávání, ale pokud je nahraju nehodí mi tam WebZdarma tu raklamu ještě jednou?
<HTML>>>pokud je nahraju nehodí mi tam WebZdarma tu raklamu ještě jednou?
Nejlíp uděláš, když to prostě vyzkoušíš ;-) Pokud by ti ji tam vkládal, tak to toho divu pro reklamu zkus uzavřít jen značku pro vložení reklamy (<!--WZ-REKLAMA-1.0--> nebo <!--WZ-REKLAMA-1.0-STRICT--> ) a nahrát soubor. Reklama by se měla vložit za značku.

Já bych ale spíš přestala používat absolutní pozicování.</HTML>
Díky za radu.
Zkusím to!
A co mám používat? Tabulky jsou na prd, framy taky. TAkže nevím...CSS je podle mě dobrej způsob jak pozicovat stránku.
css ano, ale zkus se podívat jestli pozicování nejde dělat jinak než absolutně
<HTML>>>CSS je podle mě dobrej způsob jak pozicovat stránku.
To samozřejmě ano, ale zkus to bez absolutního pozicování. Koukni např. na <a href="http://css.interval.cz/layouty">CSS layouty</a> na Intervalu.</HTML>
Jo juknu nato...teď jsem zkusil napsat tu reklamu v divu a ono si to přehrálo na tu svoji takže to nic nezměnilo:-(...
pokud má být reklama všude dole je potřeba umístit do stránek (do divu) jen značku pro vkládání reklamy a nebo použít PHP a reklamu includovat
Tak Ti Thalio jdu poděkovat:-)...reklama je tam kde má byt:-)..aspoň sem se naučil pozicovat stránky jinak než absolutně...zatím se v tom moc nevyznám ale stránky fungujou:-).Díky.
ovšem ve FireFoxu vypadají jak od Dalího
JO? A jak to zlepším? Já nemám obrovské znalosti v tomhle oboru a tak nevím co jaký prohlížeč podporuje....myslíš že FireFox nepodporuje CSS 2?
Díkaz za radu
To neni foxem, to je ieckem. Řek bych, že to máš vyladěný pro iexplorer, páč v opeře to mám taky trochu rozhozený. Pro IE to dycky vylaď až naposled.

Fox samozřejmně podporuje css. Ale asi tam máš nějakej syntax error, kerýho si ie nevšimne.
Hmm..no tak to je blbý...to já netuším, jak to odladit...
pokud chceš mít funkční stránku na webu (a nemáš třeba potřebu jako hobby se šťourat ve zdrojových kódech), zvlášť pokud to máš alespoň trochu zvládnuté, tak klidně používej to absulutní pozicování,dostat do pozicovaného divu reklamní banner by neměl být problém (mimochodem i ten starý absolutně pozicovaný layout byl ve FF trochu posunutý)
Pokud se do absolutně pozicovaného divu zapíše značka pro vložení reklamy(<!--WZ-REKLAMA-1.0--> nebo <!--WZ-REKLAMA-1.0-STRICT--> ) tak se tam po nahrání aktualizací vloží kód